В системата на Топлофикация София“ и платежните оператори вече са

...
В системата на Топлофикация София“ и платежните оператори вече са
Коментари Харесай

Коригираните изравнителни сметки са в системата на „Топлофикация София“

В системата на „ Топлофикация София “ и платежните оператори към този момент са налични коригиращите документи по общите фактури за изравнителни сметки на клиентите, твърдят от сдружението. Клиентите ще получат поправените си изравнителни сметки, в които ставката на Данък добавена стойност няма да е 20%, а 9%.

Първоначално изравнителните сметки бяха с по-високата ставка, което докара до интервенция на Министерството на финансите.

Сроковете за заплащане са непроменени - 30 дни за икономически и 45 за битови консуматори от датата на издаване на фактурите.

Клиентите, които към този момент са заплатили своята обща фактура с добавена стойност от 20% вместо с 9%, ще имат сума за възобновяване, чийто размер ще могат да видят в коригиращите документи.

Дължимите суми ще бъдат автоматизирано възобновени по партидите на клиентите и ще послужат като депозит /ще бъдат приспаднати последващи дължими фактури. На потребителите, които нямат отговорности, както по общата фактура (изравнителна сметка), по този начин и по настоящата фактура за м. август, сумата може да им бъде изплатена на каса или да послужи за последващо обвързване.

След приключване на периода за непринудено заплащане по обща фактура от 31.07.2022 година се начислява рента за веселба, като за сумата на направената промяна, съгласно Общите условия, ще се ползва нов период за непринудено заплащане, считано от датата на издаване на фактурата 1.09.2022 година

Допълнителна информация клиентите могат да получат посредством осведомителните канали на сдружението или в потребителските центрове за обслужване.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР