В Силициевата долина е концентрирано по-малко от 0.1% от световното

...
В Силициевата долина е концентрирано по-малко от 0.1% от световното
Коментари Харесай

Как Европа може да изгради своя Силициева долина?

В Силициевата котловина е съсредоточено по-малко от 0.1% от международното население - към 3 милиона души. Там са основани близо половината от най-ценните компании в света с оценка над 100 милиарда $.

Но Европа също има капацитет да построи сходен софтуерен център макар компликациите пред начинанието. За да се случи това, са нужни повече фактори от съществуването на започващи компании. Има потребност от цяла екосистема: непрекъснат поток от бизнесмени, капитал и компании от всевъзможен мащаб.

Ръководствата в публичния бранш в Европа в действителност осъзнават нуждата от поощряване на предприемачеството, учредено на нововъведенията, а огромен брой от съответни цели към този момент са на дневен ред.

Направени са крачки за адаптиране на образованието към потребностите на предприемаческата кариера, за възстановяване както на достъпа до финансиране, по този начин и до гении.

 Как Германия се готви да детронира Силициевата котловина?
Как най-голямата стопанска система в Европа се готви да детронира Силициевата котловина?

Страната сплотява софтуерните си центрове в битката за първото място

Средата, която предизвиква мощните нововъведения, е основен детайл от националното развиване. Иновациите - изключително в ИКТ, са мотор на икономическата конкурентоспособност и растежа в актуалните стопански системи, считат от Световния стопански конгрес.

Освен това е належащо да се основат екосистеми, с цел да се форсира устойчивото развиване. Но такава динамична бизнес среда изисква поредна регулаторна рамка, която да управлява, улеснява и предизвиква иновационните действия.

Правилната среда може да обезпечи по едно и също време ентусиазъм за нововъведения и източник на конкурентно преимущество. Развитието на мощни иновационни екосистеми се преглежда като централна област на политиката за продуктивност и стопански напредък.

Въвеждането на нови цифрови технологии оказва помощ на държавните управления да дават по-добри услуги на жителите и това евентуално ще бъде най-важният инструмент за ориентиране, улеснение и поощряване на нововъведенията.

 Париж се доближава до мястото на Лондон като европейски софтуерен хъб
Градът, който скоро може да детронира Лондон като европейски софтуерен хъб

Надпреварата продължава

Според специалистите европейските страни са добре позиционирани в показателя за световните нововъведения от 2017 година 8 от първите 10 страни в подредбата са на Стария континент. Но данните от Европейската комисия демонстрират доста друга картина.

Европейският съюз изостава от Съединени американски щати и Азия в региона на нововъведенията и предприемачеството. През януари 2017 година в Европа има единствено 16 компании еднорози спрямо 91 в Съединени американски щати и 44 в Азия. Докато 17 от 50-те най-ценни компании в света през 2006 година са от Европейски Съюз, то през днешния ден броят им е 6.

Американските фондове за рисков капитал би трябвало да стартират да предизвиква нововъведенията в Европа. Континентът има доста мощни страни в съпоставяне със Силициевата котловина. Тук има висококвалифицирани фрагменти и по-ниски заплати, да вземем за пример.

Основна задача за построяването на софтуерни хъбове имат и институции като Европейската капиталова банка и Европейската комисия, които би трябвало сигурно да поддържат младите бизнесмени, считат още от Световния стопански конгрес.

 Европа е новата Силициева котловина
Милиарди американски долари потичат към европейските компании

Инвеститори пазарят наред нови сдружения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР