В сила остава въведеното на 07.08.2020 г. бедствено положение на

...
В сила остава въведеното на 07.08.2020 г. бедствено положение на
Коментари Харесай

Актуална информация за пожарната обстановка в страната

В мощ остава въведеното на 07.08.2020 година бедствено състояние на територията на общините Тополовград, Харманли, Хасково и Димитровград. От тази заран бедствено състояние е оповестено и в община Свиленград. Остава усложнена ситуацията в Хасковска и Ямболска област. Действията на екипите са усложнение от мощния вятър.

Основната цел е да бъдат непокътнати близките обитаеми места, да се подсигурява здравето и живота на хората.

Гасителните дейности започнаха на 07.08.2020 година, минути след 14:44 ч., когато бе получен сигнал за пожар в сухи треви шубраци в землището на с. Лесово, общ. Елхово. Във вечерните часове нощес единият от фронтовете на пожара трансферира р. Тунджа и навлиза на територията на област Хасково, развивайки се към селата Присадец и Радовец, общ. Тополовград.

Военен хеликоптер взе участие в гасенето на пожара край Лесово

От съображения на сигурност е осъществена евакуация на четирима поданици на с. Присадец, други шестима се причисляват като доброволци към екипите. Пожарът е стеснен по посока на с. Лесово. Към 12.00 часа през днешния ден огънят е обхванал повърхност от към 9000 дка, пожарогасенето продължава и сега, включено е още веднъж модулно формирование от 20 индивида и хеликоптер от МО. Изпратена е в допълнение техника от прилежащи РДПБЗН – В. Търново, Кърджали, Пловдив и Бургас. Пожарът се развива в южна посока към с. Маточина.

Локализирани са пожари, зародили в сухи треви в регионите на селата Изворово, общ. Харманли, Динево, Корен и Криво Поле общ. Хасково в следобедните часове на 7 август пожари. На място са дежурни екипи.

Погасен е пожар, зародил в борова и смесена гора в гр. Твърдица. На място остават дежурни екипи на РДПБЗН-Сливен, както и чиновници на Горското стопанство. Гасителни дейности не престават и в акациева гора в региона на с. Бъзън, Русенско. Установени са нови огнища, ориентирани са спомагателни екипи, основава се организация и за освежаване на просека благодарение на верижна машина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР