В Швейцария построиха ж.п. път през удивителен планински склон. По

...
В Швейцария построиха ж.п. път през удивителен планински склон. По
Коментари Харесай

Най-красивата ж.п. линия в света

В Швейцария построиха ж.п. път през изумителен планински скат. По този метод инженерите сътвориха най-отвесната автомагистрала в света. Ж.п. трасето е неповторимо, защото в никакъв случай преди този момент не е било правено.

Пътят стартира в долината към град Швиц в Швейцария и води до отдалеченото село Стус. В него живеят към 100 души. Разположено е в картинно плато, в което няма нито една кола. Уникалният ж.п. път е с дължина 1.7 км и ще се трансформира в единствения постоянен превоз за жителите на Стус.

Както оповестяват швейцарските медии, този път се издига нагоре в планината под ъгъл от 110%. Неговата уникалност е в това, че по-рано никой не е строил път по толкоз отвесна повърхнина. А по пътя от Швиц до Стус влакът минава през 3 тунела и един мост.

Медиите означават още, че даже при подобен ъгъл на пътя влакът може да се движи с непрекъсната скорост. Колкото до самия трен за ж.п. линията, то той е специфичен – с кръгли вагони. Всеки един от вагоните може да побере до 34 пасажера.

Съобщава се още, че линията е получила названието Stoos Bahn. Тя е коствала на страната 52.6 млн. $.

В Швейцария считат, че построяването на необикновената ж.п. линия ще се трансформира в чудесно средство за напредване на локалните поданици на отдалеченото село. Те са уверени и в това, че тя ще сложи началото на нов и перспективен туристически маршрут. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР