В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително

...
В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително
Коментари Харесай

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар?

В сферата на финансите дейностите на софтуерните колоси оказват доста въздействие върху цените на акциите. Зад фасадата на нововъведенията и измененията се крият комплицирани тактики, основани за да въздействат на пазарите и да усилват облагите.

Чрез стратегически известия и пресметнати придобивания тези компании употребяват разнообразни способи, с цел да образуват настройките на вложителите и да повлияят на оценките на акциите.

Технологичните колоси постоянно употребяват стратегическото време за стартиране на артикули или услуги, с цел да манипулират цените на акциите. Само намекът за новаторска иновация може да провокира обилни съмнения на пазара, предизвиквайки нараснала интензивност при покупките или продажбите. Тези компании стратегически разкриват нови оферти при удобни пазарни условия, като се възползват от логиката на психиката на вложителите, с цел да засилят резултата върху цените на акциите. Независимо дали става въпрос за показване на най-новия смарт телефон или за пионерски технологии като изкуствен интелект или блокчейн, тези събития са подробно проведени, с цел да провокират неспокойствие и да засилят доверието на вложителите.

Друга желана тактичност измежду огромните софтуерни играчи е стратегическото придобиване на обещаващи започващи предприятия или одобрени съперници. Тези маневри обслужват голям брой цели – от обезвреждане на евентуални закани до разширение на съществуващите продуктови линии. Въздействието върху цените на акциите обаче надвишава непосредствените последствия от придобиването. Демонстрирайки уговорката си за напредък и нововъведения посредством стратегически придобивания, фирмите укрепват доверието на вложителите, което води до повишение на цените на акциите. Освен това стратегическото консолидиране на добитите активи може да отключи синергии и да подтиква бъдещия напредък, като по този метод усили цената за акционерите в дълготраен проект.

Освен това Технологичните колоси употребяват забележителните си запаси, с цел да вземат участие в противоположни изкупувания на акции, при които изкупуват назад личните си акции от свободния пазар. Макар видимо да имат за цел да върнат цената на акционерите и да алармират за убеденост в вероятностите на компанията, противоположните изкупувания на акции могат да служат и като скришен способ за манипулиране на цените на акциите. Като понижават броя на акциите в обращение, фирмите изкуствено завишават облагата на акция – значим индикатор, употребен от вложителите за оценка на рентабилността. Обратното изкупуване на акции основава заблуда за финансова непоклатимост и способства за повишение на цените на акциите, даже при липса на фундаментални усъвършенствания в бизнес резултатите.

Големите участници в софтуерния бранш могат да се възползват от регулаторни пропуски или да ползват съмнителни счетоводни практики, с цел да манипулират цените на акциите. Независимо дали става въпрос за потребление на данъчни убежища за минимизиране на данъчните отговорности или за креативен финансови маневри за завишаване на регистрираните облаги, фирмите постоянно прибягват до безскрупулни тактики, с цел да покачат цените на акциите си, написа cryptodnes.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР