В сезона на вирусните заболявания е задължително да сме една

...
В сезона на вирусните заболявания е задължително да сме една
Коментари Харесай

Навиците, с които ставаме жертва на микробите

В сезона на вирусните болести е наложително да сме една концепция по-внимателни във връзка с персоналната хигиена и контакта с микробите, които са на всички места към нас.

Разбира се, няма по какъв начин да живеем в стерилна среда, само че можем най-малко да редуцираме до известна степен риска от болести. Ето по какъв начин.

Миене на ръцете

Откакто бяхме невръстни ни втълпяват в главата какъв брой е значимо да си мием ръцете постоянно. Особено преди хранене. Ами, значимо си е. При това доста. Неслучайно назовават хепатит А заболяването на мръсните ръце.

А и доста други болести можем да пипнем, в случай че не се измием след пътешестване в градския превоз или вървене до тоалетната. Дори си нямаме визия какъв брой бактерии ни дебнат даже на най-неочакваните места.

 Снимка 381845

Източник: iStock

Сапунът за ръце

Да не си мием ръцете е неприятно, само че и да ги мием може да не е толкоз безобидно, написа lifestyle.bg. Така се оказва. А повода е твърдият сапун, който е за обща приложимост . Въпреки че концепцията му е да отмива микробите, в действителност те полепват по него и се предават елементарно от човек на човек.

Подсушаването

Както общият сапун, по този начин и общата забрадка за ръце си е чисто и просто разплодник на бактерии. Те се усещат ужасно във влажната среда и може да си мислим, че сме се измили добре, само че подсушаването да провали цялата задача.

За сешоарите за ръце май не е належащо да се коментира на дълго и необятно, че единствено разпръскват микробите в помещението и ги полепват по кожата. Затова - надалеч от тях.

Тоалетна+телефон

Ако имаме навика да употребяваме телефона, до момента в който сме в тоалетната, значи имаме проблем. Бактериален проблем. Устройството, без което не можем, се трансформира в разплодник на микроби, които полепват по него, изключително като пуснем водата.

 Снимка 381844

Източник: iStock

Водата

В този ред на мисли, най-добре е да пускаме водата в тоалетната при затворен похлупак. Така заобикаляме полета на бактериите и цялата баня и тоалетна. И не трябва да забравяме - четките за зъби би трябвало да бъдат допустимо най-далеч от тоалетната паница.

Дъвкане

Ако имаме навика да дъвчем химикалката, молива или други сходни предмети, би трябвало незабавно да спрем да го вършим. Не можем да си представим какъв брой микроби има по тях. А мястото им несъмнено не е в нашата уста.

Друг нездравословен табиет е да отваряме всякакви пакети и опаковки със зъби. Не единствено че можем да счупим някой зъб, само че още веднъж се подлагаме на масирано бактериално настъпление, предизвестява Reader`s Digest.

 Снимка 381846

Източник: iStock

Хранене на бюрото

Ако все не ни стига времето да си вземем обедна отмора, в този момент имаме сериозна причина да го създадем. Клавиатурата е постоянно подценяван разплодник на бактерии. И когато консумираме обеда или следобедната си закуска до нея, те няма по какъв начин да не прескочат и в нашата храна.

Миене на чинии

Може би си мислим, че там, където чистим, няма по какъв начин да е мръсно. Но остатъците от храна елементарно се трансформират в разплодник за бактерии. Затова не трябва в никакъв случай да оставяме мръсни чинии в мивката.

Трябва и постоянно да я дезинфекцираме, с цел да избегнем разпространяването на микробите. И да не забравяме постоянно да сменяваме кърпите и най-много гъбата за чинии.

Тренировки във фитнеса

Фитнес уредите са страховит разплодник на бактерии. Трудно е да ги избегнем изцяло, само че можем най-малко да използваме персонална забрадка, която да слагаме върху тях, преди да ги използваме. И не трябва да пипаме лицето и устата си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР