В северната италианска област Ломбардия влязоха в сила въведените вчера

...
В северната италианска област Ломбардия влязоха в сила въведените вчера
Коментари Харесай

В Северна Италия влязоха в сила ограниченията заради мръсния въздух

В северната италианска област Ломбардия влязоха в действие въведените през вчерашния ден от италианските управляващи ограничавания поради смога, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ограниченията включват частична възбрана за придвижване на дизелови коли и цялостна възбрана за палене на огньове навън, както и възбрана за приложимост на избрани печки на дърва, оповестяват локални медии. Мерките са в действие за Милано и осем други провинции в област Ломбардия.

Високото равнище на фини прахови частици от известно време предизвиква проблеми в гъстонаселените региони в Северна Италия. В неделя въздухът в Милано на моменти беше третият най-замърсен в света в класиране на частната швейцарска екологична компания “Ай Кю Еър “ (IQAir). Само въздухът в столицата на Бангладеш - Дака, и този в Чънду, в Китай, са били по-замърсени от този в Милано.

През зимата смогът е добре прочут проблем в някои огромни италиански градове.

Долината на река По в северната част на страната е отчасти наранена от феномена поради неналичието на въздушна циркулация, което се дължи на географското ѝ състояние сред високи планини.

В допълнение към това, огромната плътност на популацията в този регион значи, че там има доста транспортни средства и жилища, които са източник на нездравословни излъчвания. Липсата на вятър и дъжд утежняват казуса.

В Милано локалните управляващи предизвикват жителите да отопляват домовете си единствено до 19 градуса, с цел да понижат излъчванията. Същото е в действие и за комерсиалните обекти.

Властите също по този начин предлагат на хората да прекарват допустимо минимум време на открито.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР