В Септември са преминали детството и младежките години на загиналия

...
В Септември са преминали детството и младежките години на загиналия
Коментари Харесай

Загиналият в Стара планина лекар е израснал в Септември

В Септември са минали детството и младежките години на починалия при драматичен случай в Стара планина екскурзиант доктор Марио Шкодров. Той е учил в локалното СУ " Христо Ботев ". Хората в градчето го помнят като първенец във всичко - и в учението, и в връзките с другите. Бил очарователно момче с рижи къдрици и симпатични лунички. Откроявал се измежду останалите възпитаници с интелекта си и с огромното си сърце. Кръгъл сирак с труд, твърдоглавие и ограничения осъществил фантазията си - да учи медицина, да лекува хората и да ги подарява със своята човещина. За жал, нелепият случай прекъсва младия му живот прекомерно рано. На 16 декември е щял да навърши 27 години.

" С мъка и дълбока тъга узнахме за преждевременната, непредвидена и жестока гибел на нашия безценен сътрудник и другар доктор Марио Шкодров, написаха на уеб страницата на столичната Александровска болница негови сътрудници. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, в случай че безразсъден случай в планината не бе лишил живота му…

Останал без родители, доктор Шкодров приключва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „ Готови за триумф ”, в поддръжка на отлични възпитаници и студенти, изгубили единия или и двамата си родители. Той е един от дребното лекари, които избират сложна компетентност, каквато е " Спешната медицина ", макар опциите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти взе участие непринудено и безплатно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, проведени от Фондация " Направи положително - Александровска " и сътрудници. От тази година, младият доктор стартира да специализира „ Спешна медицина “ и бе част от екипа на Спешното поделение в УМБАЛ „ Александровска “.

Въпреки късия му житейски и професионален път, ще запомним доктор Шкодров с неговата усмивка, с огромното му сърце, кураж и предпочитание да откликва на всеки вик за помощ, постоянно подготвен да се себераздава и да твори добро….

Горди сме, че имахме достойнството да го познаваме!
Поклон пред светлата му памет! ".

30 планински спасители издирваха изгубилия се екскурзиант, който беше в неопределеност от 10 декември, когато към 16 часа тръгнал от хижа " Добрила " в неприятно време. За последно се обадил на хижаря в хижа " Амбарица ", където възнамерявал да стигне, с цел да заяви, че се губи. Според Емил Нешев от Планинската избавителна работа точно късното потегляне в неприятно време е станало причина за злополучния случай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР