В селище Качулка край Сливен, което се оказа поредното огнище

...
В селище Качулка край Сливен, което се оказа поредното огнище
Коментари Харесай

В „Качулка“ нападнаха екипа на Нова телевизия

В населено място " Качулка " край Сливен, което се оказа следващото огнище на ковид, не проличава да има карантина.

Припомняме, че там, в Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост, има 54 случая на инфектирани с вируса, като от тях 42 са медицински сестри и санитари, а 12 са консуматори, заяви " Нова телевизия ".

Въпреки обстановката достъпът до селището е свободен, няма табели, че селището е под карантина.

Част от личния състав обаче се оказа неприветлив към въпросите на NOVA за какво е отворено селището.

Агресивен мъж, който отказал да се показа, атакува екипа на малкия екран и изхвърли микрофона на репортера.

От администрацията на дома пък не са открити за коментар.

Продължава тестването на консуматори в Дома за хора с умствена назадничавост.

Според РЗИ тестванията на личния състав са завършили.

„ В момента заведението действа с личен състав, който е с негативни PCR проби и с персонални защитни средства. При обстановка, когато личния състав няма да доближи, ще бъдат взети чиновници от други обществени заведения”, сподели доктор Николай Боскович РЗИ-Сливен.

Работещите в „ Качулка” не крият, че са обезпокоени от огнището на болест. „ Много, доста съм обезпокоена. Спазват се ограниченията, веднага си дезинфекцирах ръцете. Има дезинфектант, еднократни ръкавици за другите блокове. Хората са затворени, не са смесват. Хранят се в самостоятелни кутийки”, сподели Атанаска Тарлова.

Спешно се търсят три медицински сестри и седем хигиенисти за Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост на населено място „ Качулка “ за един месец.

Те ще извършват отговорностите на част от личния състав поради откритите случаи на ковид. Заплатата е 1 000 лв.. Поемат се транспортните им разноски, издаването на здравна брошура и PCR-тест преди да стартират работа.

Подаване на документи - гише №8 в Центъра за административно обслужване на жители в Община Сливен. Информация на телефони в 044/ 611-122, 0879/ 599-076. Към момента е направен график на личния състав, който обслужва потребителите.

Продължава дезинфекцията на блоковете и общите елементи към тях. Периметърът ще се разшири и ще обхване спирките и сериозните точки в селата, от където са хората от личния състав - Бяла, Новачево и Градско.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР