В селата няма COVID-19,това е градска болест. Така е било

...
В селата няма COVID-19,това е градска болест. Така е било
Коментари Харесай

Проф. Андрей Пантев: В селата няма COVID-19,това е градска болест. Така е било и с холерата

В селата няма COVID-19,това е градска болест. Така е било и с холерата, споделя в предаването " Ничия земя " по Нова телевизия историкът проф. Андрей Пантев. Той разсъждава за епидемиите в човешкия свят - от времето, когато са одобрявани за камшик божии, досега, в който светът влага милиарди.

Глобализацията няма единствено положителни и прелестни черти, обръща внимание професорът. " Това е жестоката същина на капитализма, тъй като капитализмът не е единствено човечен, той не е и демократичен. Това е крахът на концепцията за Европейската общественост. Какво направи Европейската общественост за тази рецесия ", продължава Пантев.

Запитан случва ли нещо извънредно, Пантев споделя - надали. " Има една доктрина, че с помощта на чумата се е развил модерният свят и новите хора. Защото половината аристокрация умряла, а другата половина - обедняла. Няма да стане кой знае какво - ще остане единствено благородството и омерзението - спекулантите и рицарите. Това ще остане като един леко неприятен, само че назидателен случай. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР