В сектор Транспорт има и преки, и косвени щети от

...
В сектор Транспорт има и преки, и косвени щети от
Коментари Харесай

Росен Желязков: Свиването на организирания транспорт може да е между 50 и 100%

В бранш " Транспорт " има и директни, и косвени вреди от рецесията, подбудена от пандемията COVID-19. Все още номинален размер на загуби не може да бъде даден. Това разяснява пред Нова телевизия министърът на превоза Росен Желязков.

" Вече приказваме за стесняване, което ще докара до застоялост във всички браншове в идващите години ", счита Росен Желязков.

По думите му свиването в проведения транспорт и авиацията може да варира сред 50 и 100% поради ограничаващите ограничения при пътуванията. Очаква обаче възобновяване. " Анализатори приказват за възобновяване до 90% от размерите на 2019 година и то единствено идната година. В авиацията приказваме за възобновяване до 50% до края на годината и до 70% идната ", изясни Желязков.

Във вторник по самодейност на премиера Бойко Борисов ще се организира среща сред България, Гърция, Сърбия и Румъния, сподели Желязков. На нея ще бъдат разисквани координирани дейности, с които да бъде облекчено пътуването сред страните.

" Желанието ми е от 1 юли да няма карантина сред страните, само че постоянно ангажимента е при ниски равнища или липса на нови случаи на заболели хора и на умряли ", съобщи министърът.

" Забавяне на артикули няма, има понижаване на товарооборота. Важното е, че през този интервал товарите се движеха, пасажерите не се движеха ", сподели Росен Желязков.

Относно пакета " Мобилност ", Желязков изясни, че може да е реалност през юли, а страната ни е подготвена за правосъдно дело. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР