В се хвърля кафе по улиците като заместител на солта,

...
В се хвърля кафе по улиците като заместител на солта,
Коментари Харесай

Кафе топи замръзналите улици на Краков

В се хвърля кафе по улиците като сурогат на солта, с цел да се предпазят повърхностите от лед, съобщи БГНЕС. Отделът по запазване на парковете и зелените площи изяснява, че кафето е потребно за околната среда и в това време е по-евтино от солта. Това решение зарадва жителите и многочислените кафенета, които в този момент към този момент не изхвърлят утайката от кафе в кошчето.

Уебсайтът на службата показва още една основателна причина в интерес на кафето: то е безвредно за кучета и други домашни любимци, за разлика от солта, която не е добра за лапите им.

Повече от 50 кафенета се отзоваха на апела за новия тип отнасяне на снега, а наслойка от кафе беше доставена на службите за напръскване против сняг. Властите се надяват да насърчат жителите да купуват колкото се може повече кафе и по този метод да оказват помощ на заведенията за хранене " в тези сложни времена " на пандемията от.

Кафетата и заведенията за хранене в към този момент имат правото да подготвят питиета и ястия единствено за доставка.

" Това е прелестна концепция. Кучето ми го чака с неспокойствие “, сподели Бартек на разходка с кучето си Фурия, австралийска овчарка.

Друг минувач се радва, че „ нездравословната сол “ към този момент няма да се употребява, а трети има вяра, че „ решението ще насърчи повече хора да си купят кафе “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР