В СДВР не е получен сигнал за упражнен натиск или

...
В СДВР не е получен сигнал за упражнен натиск или
Коментари Харесай

СДВР: Не сме получили сигнал за насилие от полицаи спрямо деца пред СУ

В Столична дирекция на вътрешните работи не е получен сигнал за извършен напън или принуждение над деца при буса на майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ". Няма открити основни нарушавания с изключение на блокирането на кръстовища.
Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи в отговор на журналистически въпрос на брифинг във връзка защитата на публичния ред по време на продължаващите антиправителствени митинги. В обществените мрежи бяха разспространени клипове, на които се вижда по какъв начин униформените вършат опит принудително да изблъскат две деца, които са застанали пред буса на полицията на кръстовището пред Софийския университет. Вечерт на 1 август там бе спрян профилирания бус за превоз на деца с увреждания на майкоте от " Системата ни убива " и оттогава кръстовището е блокирано.

Снощи от протестиращите е подадена информация за две, лица които са в неадвекватно положение и са имали несъответстващо държание. Едно от лицата е било без документи за идентичност и е отведено в районно ръководство. Другото лице е отведено от митинга, оповестиха още от Столична дирекция на вътрешните работи.

Към момента са блокирани три кръстовище в столицата – Орлов мост, при Ректората и в региона на площад Независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР