В съвременния свят не липсват неща, които могат да ни

...
В съвременния свят не липсват неща, които могат да ни
Коментари Харесай

5 съставки, които тровят мозъка ви

В актуалния свят не липсват неща, които могат да ни подлудят, само че някои го вършат по-бързо от други. Те са дело на „ безкрайния талант “ на индивида и несъмнено са нарушили умеенето ни да мислим трезво.

Избягвайте старателно тези 5 съставки и наблюдавайте по какъв начин работата на мозъка ви се усъвършенства:

Глутенът е постоянно срещан протеин, който участва в пшеницата, ечемика, ръжта и други житни култури. Този леплив протеин се свързва със стените на тънкото черво и предизвиква разстройства в храносмилателната и имунната система. Целиакията е най-често срещаното положение, което се свързва с чувствителността към глутена. Но има и положение, което се назовава нецелиакална глутенова сензитивност. То е главен фактор при възпаленията на мозъка и нервната система.

Глутенът се свързва с психологични разстройства, когнитивни нарушавания, деменция и доста други неврологични разстройства. Той вреди на мозъка, гръбначния дирек и периферната нервна система.

Аспартамът, сукралозата (Splenda) и захаринът (Equal, Sweet’n Low) са изкуствени подсладители, които са известни, тъй като се обръща внимание на нулевата им калоричност. Това им качество им е разрешило да ни повреждат от десетилетия. Аспартамът е композиция от химикали – аспарагинова киселина (аминокиселина, която има подтикващ резултат върху мозъчните клетки), метанол и фенилаланин. Накратко, това е лаборатория за тумори.

Приемът на аспартам предизвиква огромен брой признаци, измежду които са безпокойствие, неразбираема тирада, меланхолия и мигрена. Аспартамът и други изкуствени подсладители се срещат в газираните питиета, йогурта, дъвките, готварските сосове, подсладената вода, зърнените храни и продуктите, които не съдържат захар.

МНГ е тип съсредоточена сол, която се прибавя в храните, с цел да усъвършенства усета им. Това е като трик за вкусовите рецептори и мозъка, които биват излъгани, че храната е доста вкусна. Но МНГ кара мозъка да създава непотребни количества допамин, който ни кара да се усещаме добре. За жал положителното чувство не трае дълго, само че страничните резултати са дълготрайни. МНГ се свързва с заболяванията на Паркинсон и Алцхаймер, деменция, множествена склероза, лупус и други.

МНГ се слага в разнообразни сосове, бульоните и консервираните супи и зеленчуци.

Рафинираната захар се е трансформирала в една от най-използваните съставки в храната ни, само че тя е и една от най-опасните. Постоянната консумация на рафинирана захар се свързва с разнообразни здравни проблеми, като всички от тях водят до щета на мозъка.

Рафинираната захар потиска невротрофичния фактор на мозъка, който е виновен за основаването на връзки сред невроните, които връзки на собствен ред имат голямо значение за паметта. Изследвания са посочили, че при хора, страдащи от меланхолия и шизофрения, равнищата на невротрофичния фактор са ниски, а потреблението на рафинирана захар може да усложни тези положения още повече.

Рафинираната захар също покачва шанса за възпаления на храносмилателната система. Ако възпаленията са хронични, те покачват риска от заболяване от шизофрения и депресивни положения. Премахването на рафинираната захар от диетата води до обилни усъвършенствания в съзнанието и настроението.

Решението да се прибавя флуорид в чешмяната вода е може би едно от най-опасните неща, случвали се на индивида. Флуоридът има голям резултат върху цялостното здраве на организма, само че най-много върху мозъка.

Движението Fluoride Action Network (FAN) рапортува, че приемът на флуорид се свързва с намаление на коефициента на просветеност, даже и при допустимите количества на банкет. Изследване, спонсорирано от UNICEF, открива, че КИ стартира да понижава даже при 0.88 мг/л флуорид – количеството, което се прибавя в чешмяната вода в Съединени американски щати и се счита за безвредно.

Други изследвания свързват флуорида с утежняването на паметта и потенциала за научаване на нови неща, съдбовни увреждания на мозъка и нарушена функционалност на нервната система.

Статията е оповестена в The Epoch Times.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР