В съвременния свят на преден план все повече се обсъждат

...
В съвременния свят на преден план все повече се обсъждат
Коментари Харесай

Момичето, което учи студентите как да управляват личните си финанси

В актуалния свят на напред във времето от ден на ден се разискват въпроси като финансовото богатство на жителите, финансовата резистентност на компаниите, финансовото обучение, както и тяхното значение за стабилността на финансовия бранш. Финансовата просветеност от своя страна зависи от финансовите знания, финансовото държание и отношението на самостоятелния консуматор към парите.

Значението на финансовата просветеност е международно прието от десетилетия в редица интернационалните конгреси, само че на нея през последните десет-петнайсет години се отделя все по-целенасочено и редовно внимание. Тя има връзка с финансовото обучение, финансовото приобщаване, финансовото богатство, финансовата резистентност и отбраната на потребителите на финансови услуги, се споделя на уеб страницата на Министерството на финансите, където е обяснено смисъла на финансовата просветеност.

Финансово грамотните хора са по-отговорни и по-добре готови да възнамеряват своето икономическо и финансово бъдеще. "

Но знаят ли младите по какъв начин на процедура да ползват всички тези препоръки? И допустимо ли е още в студентските години човек да се научи вярно да ръководи персоналните си финанси, а в следствие и да ги влага в печеливша компания?

На помощ в образованието на младежите в тази посока, идва Вероника Велчева. Тя е приключила „ Предприемачество “ и работи в областта на човешките запаси. Но като част от екипа на AIESEC (бел. ред. – най-голямата интернационална младежка организация, ръководена от младежи и разрастваща лидерския капацитет на студентите), провежда годишни семинари за финансова просветеност – Levcheto.
Личните финанси
Има от ден на ден младежи, които се интересуват от финанси и вложения. За жал, има и група хора, при които липсва познание по тази материя. Всичко потегля от знанието за ръководство на персоналните финанси “, споделя Вероника пред Economic.bg.

Самата тя постоянно се е интересувала от личностно развиване и финанси, а задачата, която има организацията – развиването на лидерски качества, организационни умения в младежите – е в цялостен унисон с нейните разбирания. Затова Вероника става част от нея и от 2021 година е в екипа и на Levcheto – събитие, което е профилирано в образование на младежи по какъв начин да ръководят вярно финансите си.

В учебно заведение съвсем не се визира тематиката с персоналните финанси, до момента в който в университета към този момент всичко е доста профилирано и там хората се образоват на това по какъв начин да намерят вложител за своя бизнес, само че не и какво да вършат с персоналните си финанси. Със събитията, които организираме се опитваме да запълним точно този пропуск “, споделя Вероника.

Затова тя счита, че верният път към триумфа минава през финансовата просветеност.
Развитие
Вероника става част от екипа на AIESEC през есента на 2021 година като член на организацията в департамента за бизнес развиване. Сега тя към този момент е основен уредник на Levcheto и има екип от четирима души зад тила си, които също са млади и амбициозни хора, решени да оказват помощ на повече хора да научат тайните на финансите.

 Екипът на Вероника

Снимка: Екипът на Вероника/ Автор на фотографията: Рафе Чаушева

Събитията, които Вероника провежда, стартират с лекционна част, в която младежите получават познания и информация от разнообразни сполучливи хора от бизнеса. Минава през полемика и се стига до финансова симулация, където младежите търгуват с виртуален капитал.

В края на всяко събитие виждаме напредък у младежите, което е и нашата цел “, споделя още Вероника.

Тя е уверена, че точно през такива образования и симулации младежите освен ще се научат да ръководят вярно персоналните си финанси, само че се допират до света на същинското предприемачество.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР