В състояние на политическа криза сме. Тя ще се задълбочава,

...
В състояние на политическа криза сме. Тя ще се задълбочава,
Коментари Харесай

Политолог: Държавата е заложник на имунитета на Борисов, Радев играе близо до него

В положение на политическа рецесия сме. Тя ще се задълбочава, тъй като партийната система буксува. Бойко Борисов си играе с " Продължаваме промяната - Демократична България ", единият ден ги наскърбява, различен ден им споделя, че ще отстъпи. Той генерално отстъпи. Него го интересува личната му личност. Държавата е пленник на неговия имунитет. Реални резултати от това ръководство няма. Това коментира политологът Калоян Методиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Бойко Борисов запушва политическата система на страната и е главният проблем, с цел да " тръгнем към стабилизация ".

" Все още не е правена проверка на служебния кабинет. Имаше обещания, само че нещата забуксуваха. Тръгнахме в кривия коловоз с една смешна правосъдна промяна, с пазенето на Борисов. Нямаме действителни резултати от това ръководство. Махнаха Гешев по средата на неговото изпитание да проработи като същински основен прокурор ", счита политологът.

Методиев съобщи, че Радев употребява партиите като боксова круша - да излиза понякога и да ги упреква.

" Играе колаборативно или близо с Бойко Борисов и не извършва Конституцията. Нямаме президент, който по подобен метод да нарушава Конституцията. Да, би трябвало да свика Съвета. Той се пробва да стои в профил като наставник и да се намесва отрицателно в партийната система ", настоя гостът.

Готви се нов политически план под крилото на президента, смята Методиев. " Ще се търси прекачване от служебния кабинет и известността, която натрупаха избрани лица, да се капитализира в гласове на локалния избор, да се създадат ядки по места посредством кметове и общински съветници, които ще послужат за основа на бъдещия президентски план ", предвижда той.

Политологът дефинира като забавен процеса във Фейсбук по късането на партийните книжки и началото на прехода. " Симпатизантите се отхвърлят с постове след вчерашния ден. Процесът на отчаяние е доста огромен. Могат да се изметнат от обещанието си ", сподели още Методиев и разяснява изпращането на военна помощ към Украйна. 

" Тагарев е човек, който не провокира еднопосочни усеща. При това разграничено общество трябваше да се търси по-балансирана кандидатура за министър на защитата. Вътрешната ни политика е трагична ", безапелационен беше гостът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР