В САЩ използването на мобилни телефони по време на шофиране

...
В САЩ използването на мобилни телефони по време на шофиране
Коментари Харесай

Смартфоните са причина за ръст на смъртните случаи при шофиране

В Съединени американски щати потреблението на мобилни телефони по време на шофиране се е трансформирало в зараза

Смартфоните са в основата на рисков скок на смъртните случаи при шофиране по автомагистралите, съгласно „ Лос Анджелис Таймс “, съобщи БГНЕС.

" Проблемът е доста по-голям, в сравнение с демонстрират данните ", споделя Брус Ландсбърг, заместник-председател на Националния съвет за сигурност на превоза, който го назовава " зараза ".

" Всички приказват за смъртните случаи, само че има стотици хиляди или повече пострадвания ", сподели той.

Робин Робъртсън, основен изпълнителен шеф на Фондацията за проучване на пътнотранспортните катастрофи и различен член на обединението за разсеяно шофиране, споделя, че " в случай че не можем да покажем, че това е проблем, тогава не можем да насочим вниманието и ресурсите си към неговото решение ".

През 2022 година смъртните случаи по автомагистралите в Съединени американски щати са се нараснали с 22% до 46 000. Въпреки че данните на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата настояват, че 324 652 пострадвания и по-малко от 10 % от смъртните случаи на автомагистралите са вследствие на разпръскване при шофиране, Националната коалиция за разпръскване при шофиране счита, че NHTSA може би мощно подценява данните и че действителният % е сред 25 и 30.

Според неотдавнашно изследване огромен брой хора употребяват смарт телефони, до момента в който карат. 77% от далите отговор са декларирали, че приказват по смарт телефона си по време на шофиране, 74% са употребявали приложения за навигация от мобилен телефон, а 56% са чели текстови известия или имейли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР