В съседна Сърбия, която се слави с вкусната си кухня,

...
В съседна Сърбия, която се слави с вкусната си кухня,
Коментари Харесай

9-годишен малчуган върти майсторски баници в Сърбия

В прилежаща Сърбия, която се слави с вкусната си кухня, има майстор-баничар, който е единствено на 9 години. Още за пристрастеността му към печивата и има ли и други обичани занимания - вижте от интернационалния ни редактор Теодора Гатева.

Новак върти тестото като същински майстор-баничар - професионално и с отношение. Специални са шапката и престилката му, само че единствено като размер, тъй като той е единствено на 9.
Новак Стефанович: Когато ръцете са мазни, кожата не може да ми се напука. Не може без мехлем, баницата няма да стане.
Момчето приказва за тестото и баниците с същинска обич. Не приема заниманията в фамилната пекарна като обвързване, а като прелестно занимание.
Новак: Не ми е мъчно, на някого може и да му се коства тежко, само че на мен не - харесва ми!
Порасналите към този момент пекари го одобряват за еднакъв и на драго сърце споделят занаята си с него.
Стефан Стаменкович, майстор-баничар: Той имаше предпочитание да се научи, да види по какъв начин вършим баниците. Показахме му придвижванията и доста скоро ще бъде същински занаятчия.
А любовта към тестото и апетитните баници очевидно се предава по завещание.
Ирена Стефанович, майка на Новак: Бихме желали да продължи фамилния ни бизнес - това което са правили баба му и дядо му, което вършим и ние - родителите му.
Макар че фамилията на Новак знаят, че преди печивата има други цели.
Деян Стефанович, татко на Новак: Има доста други неща, с които би трябвало да се оправи - учебно заведение, спорт, а понякога когато желае да оказва помощ в пекарната.Новак: Обичам да върша доста неща, само че най-много баница. И да упражнявам футбол....и по този начин баница и футбол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР