В Сърцето на Машината на режисьора Мартин Макариев е българската

...
В Сърцето на Машината на режисьора Мартин Макариев е българската
Коментари Харесай

Този български филм се бори за номинация за Оскар

" В Сърцето на Машината " на режисьора Мартин Макариев е българската номинация за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 95-ите награди „ Оскар “ на Американската кино академия.

Преди броени часове през днешния ден на съвещание на Комисията по подбора на българска номинация той бе излъчен като неоспорим любимец да се бори да показа страната ни на влиятелните кино награди.

" В Сърцето на Машината " е български игрален трагичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден е със " Златна роза " на едноименния фестивал във Варна през 2021 година и притежател на премията за най-хубав филм на София Филм Фест през 2022 година.

Продуцентът на кино лентата Александър Пенев написа в обществена мрежа следното:

" Скъпи другари, сътрудници, почитатели и фенове на киното, След дълги инциденти, с наслада и професионално задоволство Ви оповестявам, че в последна сметка справедливостта надви и филмът " В Сърцето на Машината " е формалният представител от българска страна за конкуренцията за премиите " Оскар " за интернационален филм. Благодаря на всички, които одобриха драговолно предходния ми пост, по отношение на българската номинация за " Оскар " ; на журито за преосмисленото решение и на шефа на НФЦ Петър Тодоров, който и в миналата, и в актуалната обстановка подходи с дипломатичност и схващане. Нека всички да пожелаем триумф на кино лентата! Благодаря Ви за доверието и поддръжката! ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР