В Сърбия подеха инициатива за издигане на паметник на Слободан

...
В Сърбия подеха инициатива за издигане на паметник на Слободан
Коментари Харесай

В Сърбия подеха инициатива за издигане на паметник на Слободан Милошевич

В Сърбия подеха самодейност за издигане на монумент на Слободан Милошевич, оповестява B92.

Гражданска асоциация " Свобода " и младите деятели на Социалистическа партия на Сърбия внесоха предложение в общинския съвет в Белград за издигане на монумент на Слободан Милошевич. Те също по този начин упорстват улица и площад да носят името на някогашния сръбски и югославски водач, написа всекидневникът Vecernje Novosti.

Според вестникa самодейността е предадена на градските управляващи и на президента на Сърбия.

Инициаторите имат вяра, че Милошевич е един от най-големите държавници в актуалната история на страната, защото не е разрешил сръбският народ да бъде унизен, въвел е многопартийна система и е защитил страната от НАТО. Според тях жителите на Сърбия са морално задължени да му се отблагодарят.

На 11 март (събота) ще се навършат 12 година от гибелта на Милошевич.

При ръководството си югославската войска атакува Хърватия и Босна и Херцеговина, където бяха осъществени най-големите военни закононарушения след Втората международна война в Европа. По време на ръководството му се води и войната в Косово. Милошевич бе предаден от управляващите в Белград на Международния арбитражен съд за военни закононарушения в Хага, където умря в следствения арест. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР