В Санкт Петербург е взривена електрическа подстанция, прекъснато е захранването

...
В Санкт Петербург е взривена електрическа подстанция, прекъснато е захранването
Коментари Харесай

Саботаж: В Санкт Петербург е взривена електрическа подстанция, прекъснато е захранването на Красногвардейския район

В Санкт Петербург е взривена електрическа подстанция, прекратено е зареждането на Красногвардейския регион. В Санкт Петербург незнайни взривиха електрическа подстанция, вследствие на което 12 хиляди души останаха без ток в града и някои обитаеми места на Ленинградска област. Това заяви телеграм каналът Baza.

По думите му през нощта на 3 април Красногвардейският регион на Санкт Петербург е бил без ток. В същото време жена се обадила на Спешна помощ, като обяснила, че преди прекъсването на тока е чула звуци, сходни на две мощни детонации.

„ Полицаи и чиновници на защитата отидоха на място и откриха два развалени трансформатора с раздрани дупки с диаметър 10 и 20 сантиметра. Поради един от трансформаторите не може да бъде възобновен. Разследващите образуваха наказателно дело по публикацията „ Саботаж “, се споделя в известието.

Информиран източник сподели за РИА Новости, че „ в нощта на 3 април е станала детонация в електрическа подстанция на Екатерининския проспект, постройка 13, вследствие на външно влияние “.

На място са работили сапьори и чиновници на ФСБ.

„ ФСБ търси вредител след огромно спиране на тока в северната част на Санкт Петербург “, заяви TK Fontanka SPB Online. — На 4 април ФСБ откри наказателно дело за бойкот. Камерите снимаха извършител да влиза в подстанцията на бул. Екатеринински във вторник вечерта. Той остави след себе си развалена техника. Малко след три часа през нощта в полицията е получен сигнал за тон, сходен на гърмеж в региона на трафопоста. В обществените мрежи поданици споделят адреси, на които са чули плач, след което е спрял токът. ”

PJSC Rosseti Lenenergo разяснява, че потребителите в Красногвардейски, Калинински региони, както и в районните региони Токсово и Новодевяткино са наранени от софтуерното нарушаване. Според пресслужбата електрозахранването е възобновено към седем и половина сутринта. Като причина за прекъсването компанията уточни софтуерна щета в оборудването. Те не разясниха по какъв начин тъкмо се е случило.

 

Източник – EurAsia Daly/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР