В санданското село Джигурово отново събират средства за новия храм,

...
В санданското село Джигурово отново събират средства за новия храм,
Коментари Харесай

Събират още средства за новия храм в санданското село Джигурово

В санданското село Джигурово още веднъж събират средства за новия храм, отдаден на Светите апостоли Петър и Павел.С дарения на локалните хора, финансовата помощ на община Сандански и Дирекцията по вероизповданията, за по-малко от една година постройката е издигната.Нужни са обаче още много средства, с цел да бъде напълно приключена и изографисана църквата.

Джигурово, Сандански

С внушителния си тип извън новата църква в Джигурово притегля вниманието отдалеко. Местните хора се радват, че са осъществили фантазията си да имат в селото храм,за който споделят, че е умалено копие на храм-паметника „ Александър Невски ” в столицата. Стотици хора от района и страна ги подкрепили за построяването на божия дом.
Тодор Тетимов, кмет на село Джигурово: Местните хора също дадоха своята милостиня,независимо дали са мюсюлмани или християни, всички дадоха пари за построяването му, хората, които работят в Англия, Испания, в Италия.
Вярата в положителното дава вяра на локалните, че положителни хора ще оказват помощ да се съберат пари и храмът да бъде окочателно приключен.Надяват се и тази година на финансова помощ от институциите.
Тодор Тетимов, кмет на село Джигурово: За външното дотъкмяване и грубото вътрешно дотъкмяване най-малко измазване и шпакловане ще трябват към 150 хиляди лв..
Местните имат вяра, че в дарителската начинания ще се включат и доста туристи, които посещават курорта Сандански и родното им място, станало известно на света с вековния чинар. Вече са сложени кутии за дарения тук-там и търговски обекти в общинския център.
Ваня Христова, продавач в търговски обект: И дребни деца, от време на време си оставят стотинки в кутията, някои оставят по-големи суми , общо взето е идея, която е драговолно на доста хора.
Със средства от дарения са закупени две от трите храмови камбани, те са направени в Гърция. Всяка една от тях тежи над 100 кг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР