В Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ започва VІІ издание на Международния фестивал

...
В Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ започва VІІ издание на Международния фестивал
Коментари Харесай

В Камчия“ започва VІІ Международен фестивал Магията на куклите“

В Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “ стартира VІІ издание на Международния фестивал " Магията на куклите “. На 17 и 18 август в детския център навън " Хамбарите “ в комплекса, децата ще научат за историята на куклите и ще имат опция сами да създават обичани герои от естествени материали и платове. Те ще разкрият и тайните на съветските фолклорни фигурки. Организатор на събитието е СОК " Камчия “ и Арт-къща " Куклите "  - София.

В първия ден на Международния фестивал " Магията на куклите “ младите създатели ще работят с естествени материали под управлението на Зорка Каразапрянова – началник на студия за приложни изкуства към Образцовото национално читалище " Св. Св. Кирил и Методий – 1894 година “ в град Първомай. Децата ще научат още по какъв начин от картон, щипки и фолио могат да основат кукли, нужни за морска приказка, а от сухи клончета да създадат дървени животни. Ще им покажат художниците от София Павел Николов и Вера Горнева.

Едно от най-интересните ателиета навън по време на Фестивала, ще се организира в събота от 10:00 до 12:00 ч. от съветската приложничка Светлана Ананиева. Тя ще научи децата по какъв начин единствено със завързване на парче плат могат да сътворят същинска обредна кукла. Майсторката на кукли ще опише историята на съветските фолклорни фигурки и още доста секрети за съветския обичай и обичаи.

В красивия и забавен празник навън ще вземат участие над 150 деца от България, Русия, Германия, Канада и други, които са на лагер в " Камчия “. По традиция, специфични посетители на фестивала ще са техните връстници от Центъра за настаняване от фамилен вид " Другарче “ във Варна, от Детския комплекс " Вяра, вяра и обич “ в с. Кичево и от Неделното учебно заведение към Катедралния храм " Св. Успение Богородично “ във Варна. За тях Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “ приготви специфична празнична стратегия - с посещаване на неповторимия Авиокосмически център с планетариум и Музея на кристалите. Те ще вземат участие със свои връстници в минитурнир по боулинг, ще се включат в доста взаимни игри и несъмнено – ще получат дарове.

Международният фестивал на куклите, който се организира годишно в " Камчия “, тази година е отдаден на другарството, съпричастността и толерантността. Целта на събитието е да запознае децата с история на куклите и техният принос в проучването на индивида и връзките му с хората и околния свят, да развива въображението, да основава хубост и другарство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР