В самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) започна предварителното гласуване

...
В самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) започна предварителното гласуване
Коментари Харесай

В сепаратистката ЛНР ще гласуват за президент и парламент

В самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) стартира предварителното гласоподаване за президент и парламент, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС. Избирателните секции са отворили в 8:00 часа (7:00 часа българско време). Решението за осъществяване на избори за държавен глава и депутати в Народния съвет е на съображение разпореждане, признато от Народното събрание през септември.

Президент и народни представители ще бъдат избирани посредством директен скришен избор. Предварителното гласоподаване ще продължи през днешния ден и на следващия ден и е предопределено за лицата, които няма да могат да отидат до секциите на 11 ноември, за когато е плануван постоянният избор. Основното гласоподаване стартира в неделя от 8:00 часа и ще продължи до 20:00.

Киев и редица западни страни приканиха Москва да не позволява провеждането на изборите. Те не признават правото на самопровъзгласилите се републики да провеждат избор за президент и депутати, защото това съгласно тях опонира на Минските договорености. Москва счита, че споразуменията не са нарушени, защото в тях има ограничавания само за организирането на общински избори.

За поста президент на ЛНР се съревновават четирима претенденти. С най-големи шансове е Леонид Пасечник, някогашен офицер от Въоръжените сили на Украйна, който сега е и.д. държавен глава. Предишните общи избори в ЛНР се организираха на 2 ноември 2014 година. Тогава за поста президент на непризнатата република се пребори Игор Плотницки. По данни на ЦИК за него гласоподаваха близо 445 хиляди души от всички 705 хиляди взели участие в изборите. Активността беше 68,70%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР