В съмнения за корупция в някои от министерствата и неясно

...
В съмнения за корупция в някои от министерствата и неясно
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Денков: Има тежки съмнения за корупция в редица министерства. Няма да отстъпим от коалиционното споразумение

В подозрения за корупция в някои от министерствата и неразбираемо носене на отговорност за работата на кабинета упрекнаха сътрудниците си от ГЕРБ-СДС в отговор на думите на премиера акад. Николай Денков от по-рано през днешния ден. В началото на съвещанието на Министерския съвет той даде да се разбере, че не харесва концепцията за съдружно съглашение сред двете обединения в този момент.

„ Това, което се случва са тежки подозрения за корупционни практики в редица министерства. Господин Денков като министър-председател би трябвало да го знае. Това разрушава доверието както в ръководството, по този начин и в институциите “, сподели на брифинг Тома Биков от ГЕРБ. Той излезе дружно с колежките си Деница Сачева и Теменужка Петкова, с цел да отговорят на коментара на премиера.

„ Предлагаме напълно доброжелателно и градивно да намерим първо механизъм за взимане на решенията, тъй като държавното управление на господин Кирил Петков падна тъкмо поради неналичието на такива механизми за взимане на решенията. И това, което се случва сега, е рецидив “, сподели Биков.

„ Оказва се, че никой не носи отговорност за ръководството. Това желаеме да променим ние и тъкмо по тази причина предлагаме стратегия и опция за транспарантно взимане на решения, а не за подмолно, тъй като тази структура, която сега съществува, подготвя само към подмолни диалози и взимане на решения освен тук в Народното събрание. Никой не знае кой министър какво прави, с кого се договаря и на каква база “, добави депутатът от ГЕРБ. Според него заложените за държавното управление цели в действителност не са такива, а всичко са приказки пред медиите.

„ Категорично няма да отстъпим от това да водим диалози и договаряния за съдружно съглашение, което да включва всички тези тематики, по които говорихме до този миг “, съобщи Деница Сачева.

„ Не одобряваме държанието, което има „ Продължаваме промяната “, в непрестанно неглижиране на това, че ГЕРБ-СДС е първата политическа мощ, спечелила доверието на своите гласоподаватели и имаща право да предлага и извършва стратегиите, с които е била определена “, сподели още Сачева.

Тя увери, че съдружното съглашение няма да промени главните цели на държавното управление, както и че ГЕРБ чака да чуе от Денков като министър-председател какво в действителност е изпълнено през тези девет месеца.

„ Непрекъснатите подмятания за корупционен багаж намираме за най-малкото нелепи, защото бихме желали да посочим на господин Денков, че от едната страна до него стои човек, който още не е дал явен и съответен отговор на българските жители във връзка с на „ Чаталджагейт “. Има различен министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Имаме министър в неговото държавно управление, който върви с защита поради закани, свързани с това, че не е извършил едни или други политически поръчки за търгове и публични поръчки “, сподели Сачева. Тя подсети за абсурда с препродажбата на скъпи парцели на депутата от Политическа партия Даниел Лорер и финансовия министър Асен Василев на ул. „ Чаталджа “, както и за арестите в спортното министерство на Димитър Илиев и охранявания електронен министър Александър Йоловски.

Борбата с корупцията и правосъдната промяна са съществени цели и на ГЕРБ-СДС, увери депутатката.

„ Не водим битка за постове и неслучайно не слагаме регулаторите преди всичко. И неслучайно ние не приказваме с такива формули като 50 на 50 или 60 на 40, 20 на 30, тъй като считаме, ще това е най-малкото неприлично “, уточни Сачева. Според нея сега наподобява, че министрите извършват свои персонални стратегии, а не поетите задължения в управническата стратегия. Тя даде образец с това, че две следващи съвещания обществената комисия, на която тя е началник, не е имало нито един постъпил закон от Министерството на труда и обществената политика.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР