В Съединените щати в навечерието на изборите назрява политическо разцепление

...
В Съединените щати в навечерието на изборите назрява политическо разцепление
Коментари Харесай

Уволняват Байдън, засада в Малта, а Путин и Си зануляват света

В Съединените щати в навечерието на изборите назрява политическо разединение - демократичните кръгове към момента не са взели решение. Кой ще размени Сънливия Джо?

Вашингтон обаче се пробва да не изпуска от взор външнополитическите си упоритости - неотдавна помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан организира " откровени " договаряния с китайския външен министър Ван И.

В същото време не би трябвало да забравяме за специфичните връзки сред Русия и Китай. За главните нюанси на политическите премеждия – в избора на Цариград.

Байдън губи на всички фронтове

Съединени американски щати са очевидци на предвестници на политическа рецесия. Американският водач Джо Байдън губи на всички фронтове. Малко хора обръщат внимание на неговите словесни лудории, само че съвсем всички към този момент приказват за вероятностите на такова водачество.

Нещо повече, настоящето състояние на демократите в Съединените щати провокира безпокойствие - има дълбока рецесия на „ задната пейка “ в демократичния истаблишмънт.

Според политическите стратези, след шумни разкрития поради корупционни схеми, Байдън е завършен като претендент от Демократическата партия на изборите през 2024 година

Американските медии, свързани с Демократическата партия, както и демократичната английска преса, непосредствено пишат, че гласоподавателите на Демократическата партия имат потребност от нов политик, който да се състезава за президентския пост през 2024 година с претендент на Републиканската партия. Всичко наподобява като планувана осведомителна акция, чиято цел е да разгласи напускането на Байдън.

Кой да чакаме да ни замести и ще може ли този заместител да се мери с републиканското крило?

В сегашния подтекст известията в демократичната преса, че „ демократите молят Мишел Обама да се кандидатира за президент “ и че някогашният президент Барак Обама поставя старания да реализира „ консенсус в Демократическата партия “ по отношение на кандидатурата на Мишел, се преглеждат в специфична светлина.

Междувременно вътрешни хора в Демократическата партия оповестяват, че сякаш към този момент е взето решение Мишел Обама да бъде определена за претендент на изборите през 2024 година

Междувременно американските медии посочват имената на други политици, които биха могли да заменят Байдън в президентската конкуренция. Междувременно всички схващат, че не приказваме просто за „ подмяна от разстояние “, а за замяната му с политик, който би победил Тръмп. Прочетете повече за възходите и паденията в Съединени американски щати в публикацията на Цариград.

Откровени договаряния

Въпреки всички вътрешни проблеми на Съединените щати, те не се отхвърлят от опитите да се намесват в делата на други страни. Сред настоящите, тези, които се чуват, са украинският и тайванският въпрос.

Помощникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и китайският външен министър Ван И разискаха това и доста повече в Малта.

Беше регистрирано, че разговорът е бил прям, изчерпателен и градивен. След срещата Пекин посочи, че страните са се съгласили да поддържат връзка на високо равнище.

Струва си да се означи, че Белият дом не крие обстоятелството, че „ срещата беше част от продължаващите старания за поддържане на отворени канали за връзка и отговорно ръководство на връзките “ с Китай.

Целта на посланието е явна: да се „ отърват “ от Китай по метод, който е допустимо най-безболезнен за Съединените щати и в ущърб на КНР.

От своя страна Пекин, който към този момент организира кръг от договаряния на високо равнище с американски публични лица, продължи в Малта, с цел да обясни курса на Съединени американски щати по тематики, които го интересуват.

Всъщност КНР изследва позицията на един от водещите американски кланове, чийто представител е Съливан, счита наблюдаващият на " ЦариграД " Сергей Латишев.

Защо Китай не се отхвърля от договарянията с американците и желае те да продължат? За да приготви по-добре какво би трябвало да направи с Тайван, където моментът на истината ще пристигна през януари 2024 година

Може ли Русия да пострада от установяването на връзки сред Китай и Съединените щати, по-специално във връзка с украинския спор?

В тази връзка е належащо да се подчертае следното. Китай взаимодейства тясно с Русия във всички области; имаме „ повече от съюз “.

Само с помощта на поддръжката на Русия КНР може да не загуби от Съединени американски щати и Запада като цяло сполучливо почналата борба за почтено място под слънцето. Затова Пекин в никакъв случай няма да тръгне против Русия по екзистенциален за Москва въпрос – украинския, макар че понася обилни финансови разноски заради спора.

Само Русия ще подсигурява мира

Москва и Пекин имат специфични връзки. Това може да се потвърди освен от приятелския темперамент на неотдавнашното посещаване на ръководителя Си в Москва.

Струва си да се означи, че двама международни водачи - Владимир Путин и Си Дзинпин - отхвърлиха да вземат участие в срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи тази година.

Според политолога Юрий Баранчик с отхвърли си Си Дзинпин показва силата на връзката с Москва. Според него преди този момент той е отказал да приказва на пленарна сесия на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка. И такива жестове, счита специалистът, „ са изцяло в китайски жанр “.

" В подтекста на възможен предстоящ спор със Съединени американски щати за Тайван единствено Русия може да обезпечи на Пекин освен благонадежден гръб, само че и военна поддръжка, в случай че е належащо. Следователно сходни жестове са напълно естествени ", има вяра Баранчик.

Структурата на БРИКС, за разлика от неефективните G7 и G20, е основана точно с цел да се вземат решения, най-малко за съдействие в границите на организацията.

Както отбелязва политологът Андрей Перла, в границите на БРИКС има обвързващи интернационалните съглашения, въпреки и единствено в икономическата област. Ето за какво други страни се стремят да се причислят към БРИКС.

Но в този момент, добави той, ние летяхме с цялостна пара напред в света, който съществуваше преди края на Първата международна война.

" В свят, в който няма интернационална организация, която да е единна за всички и да взема обвързващи решения. И ние се върнахме в този свят, където има велики сили и те имат зони на ползи ", сподели Перла.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР