В съдебна битка влязоха заведение за бързо хранене Савана (до

...
В съдебна битка влязоха заведение за бързо хранене Савана (до
Коментари Харесай

Отнеха разрешително на известна дюнерджийница в Пловдив, но не завинаги

В правосъдна борба влязоха заведение за бързо хранене " Савана " (до учебно заведение " Пейо Крачолов Яворов " ) и районната администрация на " Северен ". Според решение на Административния съд кметът на региона е издал заповед за лишаване разрешителното за прилагане на общинска повърхност за разполагане на маси на дюнерджийницата. Причината - разрешителното е издадено на " Савана ", а се употребява от две компании, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Всъщност " Савана " се обединили с друга компания и дружно стопанисват обекта за по-добро ръководство и развиване. Районната администрация на " Северен " не била известена обаче за това обединяване, поради което наложила анулацията на разрешителното. 

Според съда и тълкуването на закона обаче фактически се не разрешава друго лице да употребява предоставения обект, само че няма възбрана за сливане на две търговски сдружения за реализиране на по-добри търговски резултати. Така административните магистрати в действителност анулират заповедта на кмета на " Северен " за лишаване на разрешителното за разполагане на маси навън на общински терен. А дюнери " Савана " остават да работят до гимназията. Решението може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в 14-дневен период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР