В съда за тежки престъпления в град Одрин днес се

...
В съда за тежки престъпления в град Одрин днес се
Коментари Харесай

Делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров продължава на 6 февруари в Одрин


В съда за тежки закононарушения в град Одрин през днешния ден се организира второто съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров, заяви Българска телеграфна агенция. Обвиняеми по делото са двама турски жители с букви Е.Е и М.Е.

Анадолската организация отбелязва, че на правосъдното съвещание е участвал българският вътрешен министър Калин Стоянов.

След чуване на очевидците и на отбраната на обвинените правосъдният състав е присъдил отсрочване на делото за 6 февруари 2024 година, а обвиненият Е.Е. да остане в ареста.

В хода на днешното правосъдно съвещание е бил изслушан очевидецът Р.Р., който е бил на границата дружно с Петър Бъчваров. Той е декларирал, че Бъчваров забелязал светлина на граничната ограда и отишъл, с цел да ревизира от кое място е.  Р.Р. чул изстрел и слязъл от колата, с цел да ревизира какво става. Тогава видял, че сътрудника му лежи имобилен на земята, и стрелял във въздуха за помощ.

Свидетелят е показал, че обвинените умишлено и съзнателно са умъртвили човек и са създали опит да убият и него самия, заради което упорства да получат най-строго наказване.

След показанията на очевидеца Р.Р. майката на убития граничар, плачейки попитала подсъдимия Е.Е. " Защо убихте моето момче? ", на което подсъдимият дал отговор: ”Съжалявам, апелирам за опрощение “.

Българска телеграфна агенция показва, че по информация на одринската медия Батъекспрес през цялото време на делото се демонстрира огромен интерес от страна на локалните медии и на медиите от България. Министър Калин Стоянов е бил придружаван от виновни чиновници на Дирекцията по сигурността в Одрин, осведоми медията.

По-рано през днешния ден министър Стоянов сподели, представен от БГНЕС, че отпътува за Одрин дружно със зам.-директора на Групово дело „ Гранична полиция “ старши комисар Петър Джигов, с цел да заявят цялостна поддръжка към околните на починалия граничен служител на реда.

Петър Бъчваров почина на 7 ноември 2022 година по време на дежурство по защита на българо-турската граница в региона на село Голям Дервент. Заедно със собствен сътрудник – военнослужещ, те се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от посока Турция. По случая са арестувани двама турски жители от турските управляващи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР