В събота срещу неделя на децата им е станало лошо

...
В събота срещу неделя на децата им е станало лошо
Коментари Харесай

Първа добра новина след трагедията с починалото в Кардам дете

В събота против неделя на децата им е станало неприятно и са почнали да повръщат. Те спяха при баба си и дядо си, не при мен. Повръщането продължи и в неделя.

Извикахме Спешна помощ. Лекарят изобщо не ги прегледа. Каза единствено, че ще им бие една по една инжекция, с цел да спрат да повръщат. Най-малката ми дъщеричка, която е на 7 години, в действителност спря и излезе да играе.

Това сподели пред камерата на bTV Росица Маринова, майка на умрялото 9-годишно дете в Кардам. "Нищо не сме променяли у дома като конюнктура. Едно легло са ни подарили от Варна и това е. Аз от една година си виждам сама децата, тъй като съм разведена. Помагат ми майка ми и татко ми.

Децата не са имали достъп до почистващи препарати и химикали. До медикаменти също не са имали достъп. Имаше едни капки за нос. Не мога да допускам, че в тази ситуация може да се приказва за склоняване към самоубийство ", сподели още майката.

"Вече няма заплаха за живота на 11-годишното момиче, което беше признато в най-тежко положение при нас ", разгласи проф. доктор Виолета Йотова от болница "Св. Марина " във Варна. "Надявам се още на следващия ден детето да бъде изведено от реанимацията.

Отпада версията за инфекциозни проблеми. Много малко евентуално е да е и хранително отравяне. По-скоро можем да приказваме токсични проблеми със сърдечния мускул ", добави проф. Йотова.

От прокуратурата в Генерал Тошево също разясниха случая. "Вчера сме провели диалози с майката. Не желая да се спекулира и да се вършат неправилни прогнози за текста, по който се води досъдебното произвеждане - самоубийство и склоняване към самоубийство. Това единственият законен метод за започване на следствието.

Всякаква друга подготовка значи, че ще търсим съответен създател на действието. На този стадий доста значими са експертизите, които са назначени по случая. Тези експертизи се вършат единствено във ВМА в София и би трябвало да изчакаме резултатите.

Работим доста интензивно и организираме разпити, вършим огледи. Нашите чиновници са били на мястото на случая 20 минути, откакто е получен сигнал. Разпитали сме и чиновниците на Спешна помощ.

Работи се по безусловно всички версии, само че отново ще повторя, че най-важното е да излязат резултатите от експертизите. Работим по всички версии. Не мога да върша мнения, тъй като няма събрани доказателства за съответна виновност на избрана персона.

При трите огледа не са открити токсични медикаменти в дома на фамилията ", безапелационни бяха от държавното обвиняване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР