В събота се случиха доста интересни неща както на корта,

...
В събота се случиха доста интересни неща както на корта,
Коментари Харесай

Обзор на деня: 5 февруари, събота


В събота се случиха много забавни неща както на корта, по този начин и отвън него. Голямата вест в международният тенис бе вестта за отдръпването на Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът разкри, че болката в коляното продължава да го тормози непрекъснато, вследствие на което идните шампионати в Буенос Айрес и Рио де Жанейро съвсем несъмнено ще бъдат последните в кариерата му.

Междувременно стана ясна повода за неучастието на Григор Димитров в Далас. Световният №25 е дал позитивна проба за Covid-19, само че към този момент се възвръща, като е изцяло допустимо да го забележим още веднъж в игра още този месец.

Други двама от водещите ни тенисисти бяха на корта в събота. Александър Донски се класира за финала в Монастир , доближавайки се единствено на една победа от своята втора купа на сингъл на равнище ITF. Няколко часа по-късно Виктория Томова се изправи против Бернарда Пера в Санкт Петербург, само че претърпя проваляне от международната №100.

Вижте всички резултати от събота:

ATP 250 в Монпелие

Александър Зверев продължи да върви решително към втората си купа в Монпелие откакто още веднъж победи за по-малко от час игра. Този път „жертва“ на германеца бе Микаел Имер, който макар провалянето може да е удовлетворен от представянето си във Франция. Опонент за Зверев на финала ще бъде Александър Бублик, който в профил Филип Краинович.

Александър Зверев – Микаел Имер 6-1, 6-3

Александър Бублик – Филип Краинович 6-4, 6-2


ATP 250 в Пуна

Емил Руусувуори – Камил Майхржак 6-3, 7-6(0)

Елиас Имер – Жоао Соуса 7-5, 6-7(4), 5-7


ATP 250 в Кордоба

Диего Шварцман – Даниел Галан 3-6, 6-0, 7-5

Себастиан Баес – Алехандро Табило 1-6, 6-7(4)


Българите на корта в събота

ITF M15 Монастир, полуфинал

Александър Донски – Лукас Катарина 6-3, 7-6(5)

WTA 500 Санкт Петербург, първи квалификационен кръг

Виктория Томова – Бернарда Пера 6-3, 2-6, 1-6


Ето и всичко значимо, случило се отвън корта:


Социалните мрежи още веднъж имаха какво да предложат:

Новината за идното отдръпване на Хуан Мартин Дел Потро накара Tennis TV да напомни някои от най-хубавите мигове в кариерата на аржентинеца. На фокус бе неподражаемият форхенд на Кулата от Тандил, който сигурно ще липсва доста на всички фенове на тениса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР