В събота над западната половина от страната ще бъде слънчево

...
В събота над западната половина от страната ще бъде слънчево
Коментари Харесай

От НИМХ попариха всички, които обичат снега

В събота над западната половина от страната ще бъде слънчево и съвсем безшумно. В източната ще духа слаб до сдържан северен вятър, ще доминира облачно време, съвсем без превалявания. Температурите ще останат без основна смяна. В неделя над Западна България облачността ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд; ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

В Източна България ще се задържи най-вече облачно, без превалявания, с вятър от север-североизток. Минималните температури и двата дни ще са към нулата, а оптималните: в събота - сред 8° и 13°, в неделя с градус-два по-високи. През първите дни от новата седмица ще има забележителна облачност.

В понеделник тук-там ще има и слаби валежи от дъжд, в планините над към 1800 m - от сняг, във вторник вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се намалят.

В средата на седмицата облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. В сряда в Северна и Източна България ще духа слаб северозападен вятър, в четвъртък последователно ще придобие южна съставния елемент. Сутрин ще е по-студено, оптималните температури ще се покачат, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР