В рядка демонстрация на единение на Капитолийския Хълм, Републиканците и

...
В рядка демонстрация на единение на Капитолийския Хълм, Републиканците и
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува за отпускане на 700 милиарда долара за Пентагона

В рядка проява на единство на Капитолийския Хълм, Републиканците и Демократите се съгласиха да провиснал 700 милиарда $ бюджет на Военното ведомство на страната, осведоми The New York Times.

Сенатът гласоподава 89-9 за приемането на мярката, известна като Закон за оторизиране националната защита. Камарата на представителите към този момент е подготвила сходен документ.

Законът, поместен на 1215 страници, дава тенденция на политиката по ред военни въпроси, измежду които дали Военновъздушните сили би трябвало да закупят нови изтребители и дали би трябвало да се подвига заплащането на военнослужещите.

Отпуснати са 640 милиарда $ за главните интервенции на Пентагона – 37 милиарда повече, от желаните от президента Доналд Тръмп. Още 60 милиарда са отделени за военните интервенции в Ирак, Сирия, Афганистан.

Мярката включва и набор от разпореждания за усъвършенстване на ръководството на Министерството на защитата. Заедно с увеличението на военните разноски, преструктурирането на Пентагона беше значим приоритет за Джон Маккейн.

„Той е човек, който е живял с незадоволително финансиране за военните и е видял въздействието му върху готовността, видял е напрежението, което оказва въздействие върху силата на армията“, сподели Антъни Нордес, анализатор по националната сигурност в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон.

Законът отразява и експанзионистичната визия на Маккейн за ролята на Съединените щати в международните каузи. Той отпуска 500 милиона $ за оказването на помощ в областта на сигурността, в това число даването на оръжия за Украйна; 100 милиона се отпускат за помощ на Балканските народи, „ за въздържане на съветската експанзия “, а още 705 милиона $ се дават за взаимните противоракетни стратегии с Израел – 558,5 милиона повече, в сравнение с искаше Белият Дом.

Но до момента в който предлагането обрисува нарастване на бюджета за защита, дали Пентагонът ще получи парите, ще бъде несъмнено от депутатите в Конгреса, а Демократите са дали обещание да блокират забележителното нарастване на военните разноски без да бъде повишен бюджета и на обществените стратегии.

„ Това е величествен бюджетен проект “, съобщи сенатор Ричард Дърбин от Илинойс, вторият по въздействие сенатор от Демократическата партия.

Преди законопроектът да може да бъде изпратен на президента за сключване, той би трябвало да бъде координиран с версията на Камарата на представителите, където има разлики във връзка с забележките към законопроекта.

Във версията на Конгреса (долната камара) се глоби основаването на нов галактически корпус, който да ръководи спътниците и други стратегии свързани с космоса, за разлика от разновидността, признат от Сената.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР