В Русия осъдиха на доживотен затвор мъж, обвинен в убийството

...
В Русия осъдиха на доживотен затвор мъж, обвинен в убийството
Коментари Харесай

Осъдиха сериен убиец, окървавил Москва

В Русия осъдиха на пожизнен затвор мъж, упрекнат в убийството на пет дами на обществени места в столицата Москва, съобщи ТАСС, базирайки се на Следствения комитет на Руската федерация.

Бахтиер Матякубов ще лежи до края на дните си в затвор с оптимално равнище на сигурност. Разследващите откриха, че в интервала сред януари и април 2015 година подсъдимият е направил пет убийства.

Мъжът е нападал жертвите си на безлюдни места, в това число и паркове. На 17 март 2015 година Матякубов намушква два пъти в сърцето 35-годишна жена, излязла в Измайловския парк да разноски кучето си. Нападенията са били осъществявани с хладно оръжие. Серийният палач бе на независимост дълго време, само че в последна сметка полицията го разпознава.

Матякубов е бил пуснат за интернационално търсене, откакто бяга отвън Русия. Килърът е арестуван зад граница и екстрадиран в Москва през декември 2017 година. В хода на следствието са били разпитани 25 очевидци. Според психическата експертиза Матякубов е изпитвал злост към дамите, както и разстройство на личността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР