В Русия олигарсите не чакат държавата да се намеси срещу

...
В Русия олигарсите не чакат държавата да се намеси срещу
Коментари Харесай

Руските олигарси поемат централна роля в борбата с коронавируса

В Русия олигарсите не чакат страната да се намеси против ковид и работят по своя самодейност, поемайки централна роля, написа в петък вестник " Ню Йорк таймс ".

Като образец изданието показва стоманеният магнат Алексей Мордашов. Той е оказал помощ за изолацията в град Череповец с над 300 000 души население. Негова компания е осигурила маски за полицията, респиратори за лечебни заведения, жилища за хора в изолираност, програмен продукт за съблюдаване на карантината и служащи за присъединяване в патрули, следящи за съблюдаване на ограниченията.

Фантастично богатите съветски олигарси, които държат най-големите бизнеси в Русия, станаха централни фигури в метода, по който Русия реагира на пандемията от ковид, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

В изискванията на огъваща се по натиска здравна система, някои олигарси дават милиони долари, обезпечават логистика посредством фирмите си и потенциал за доставки, като в същото време упорстват локалните управляващи да работят с по-голяма увереност.

При ръководството на съветския президент Владимир Путин олигарсите в Русия зависят от благоволението на Кремъл, а пандемията илюстрира какъв брой доста системата за ръководство на Путин зависи от неофициални съюзи с бизнес магнати, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР