В Русия обсъждат не само възможни чистки на елитите, но

...
В Русия обсъждат не само възможни чистки на елитите, но
Коментари Харесай

Иде ли мащабна чистка в Русия? Трябва да се разкрие генералската игра на Запада

В Русия разискват освен вероятни чистки на елитите, само че и оставките на генералите. Става дума на първо място за " паркетните " генерали. Колективният Запад обаче би желал да види най-ефективните генерали в листата на пенсионерите. Затова стартират да се плетат интригите...

Така английското издание на Financial Times, базирайки се на трима осведомени източника, упорства, че оставките към този момент са почнали и сякаш се случват в светлината на опит за въоръжен протест в Русия. По същия път върви и Daily Mail – апропо също английско издание.

Според друга обява, The New York Times, американски чиновници са получили информация сякаш от разузнаването, което е осведомено (!) с оставките на Русия.

А след това омразните блогъри, наричащи себе си военни репортери, стартират да уволняват всички поред, базирайки се на персонални източници. На по какъв начин да имаме вяра в такава обстановка?

Въпросът е сложен. Но ние се опитахме да отговорим на него в ефира на програмата „ Скрити смисли “ дружно с политолога Андрей Перла.

Реакцията на Запада на събитията в Русия

В диалог с Цариград Андрей Перла означи, че на Запад " протестът на Пригожин " " се възприема като уязвимост на съветската страна. И доста се надяват, че Русия е пред провал.

" Те възприемат тази обстановка като сходна на тази от 1917 година Но бъркат. И не желаят да се откажат от концепцията си. В последна сметка това е доста преференциално от позиция на военната агитация ", изясни Перла.

Но защото тази концепция, както той сподели, " най-малко би трябвало да бъде подкрепена с нещо, само че тя не желае да бъде подкрепена с обстоятелства начело и в тила ", те взеха решение да се извърнат към историята.

" Видяха, че в историята е имало чистки на генералите, които се случиха в Русия преди Втората международна война и при започване на Великата отечествена война, и направиха паралел с актуалната обстановка: никой не е виждал този военачалник отдавна! Може би е задържан? Може би го разпитват? Или може би неговият заместител е на разпит? " - сподели политологът.

Уплашени патриоти ” в очакване на чистките

Бунтът в Русия, съгласно Перла, е основал огромна група от " уплашени патриоти ", някои от които, съгласно тях, даже са съумели да избягат до границата. Те обаче не са имали доста време.

" Но някои от тях към момента са в Москва и са ужасени кой ще бъде идващият ", сподели той.

" Разбира се, тези хора чакат чистки. Нещо повече, видимо разбираемите изявления на съветски политици по същата тематика, за жалост, не усъвършенстват обстановката ", съобщи политологът.

" И когато ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин споделя, че е належащо да се ревизират тези хора, които са напуснали по време на протеста, това би трябвало да бъде наказуемо, той споделя официално, безусловно вярно. Но, за жалост, това налива вода в мелницата на този боязън и тази неустойчивост на обществото ", сподели Перла.

Но това е единствено от един ъгъл. Има и различен. И в него Русия в действителност, в границите на своята политическа просвета, счита, че чистките при избрани условия са нещо обикновено, добави специалистът.

" Нормално в смисъл, че да, по този начин би трябвало да се прави. Има условия, при които е належащо да се работи по този метод. Русия в действителност сверява своя СВО с моделите на Великата отечествена война ", съобщи Перла.

" А какво е Великата отечествена война? Това е СМЕРШ и най-тежките инспекции, в това число тези на висшите генерали. Това е екзекутираният военачалник Дмитрий Павлов, който не съумя да ръководи управлението на Западния фронт. Нямаме време даже да мислим, а сегашните предатели към този момент ги назоваваме „ власовци “ ", продължи той.

" Мислено сме там, през 1941-1942 година. И ние безусловно ясно издаваме всички тези максими, които бяха значими тогава. Без вземане предвид на тези максими с действителната конюнктура на фронта, която, за благополучие, не грози срив. Но това е от една страна ", сподели събеседникът на Цариград.

Пуснете генералите на война!

Андрей Перла означи, че забележителна част от съветското общество е недоволна от тези не най-хубави мостри на военно изкуство, които бяха демонстрирани по време на СВО, от тези прегрупировки и отстъпления, които можеше да не се случат.

" Тази осведомителна политика, която, за жалост, се организираше от Министерството на защитата, провокира доста съществено неодобрение в обществото. И Пригожин се опита да играе на ръба на това неодобрение ", сподели Перла.

Според политолога Западът интензивно употребява цялата тази обстановка, с цел да изложи популацията на Русия на осведомителни бомбардировки. Които мигновено се подхващат от " артистите " и основават, както той сподели, сериозна опасност за обществено-политическата непоклатимост в страната.

" Ако в Министерството на защитата са останали хора, които могат да съберат две и две, в това число и на фронта на осведомителната война, те би трябвало да положат всички старания да показват на обществото всички, за които се приказва, че са в недружелюбност ", съобщи той.

" И да прибавя, че тези хора се занимават с директната си работа - те водят войските! Не ги пипайте повече! Показаха го на конференция - и ги пуснаха да водят война ", приключи Андрей Перла.

Между другото, частично това се случи. Неотдавна Daily Mail настойчиво уволни военачалник Валери Герасимов, настоявайки, че той към този момент не се занимава с проблемите на СВО. Още през днешния ден Герасимов персонално получи отчети за неуспеха на опита на киевския режим да нанесе удар по цели в Крим, Ростовска и Калужка области.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР