В Русенския университет беше открита изложба на дизайнерски произведения от

...
В Русенския университет беше открита изложба на дизайнерски произведения от
Коментари Харесай

Дизайнерски произведения от употребявани автомобилни части представиха в Русе

В Русенския университет беше открита галерия на дизайнерски творби от използвани автомобилни елементи. Идеята за тази самодейност е на проф. доктор Росен Иванов от Транспортния факултет.

Такава галерия се открива за трета поредна година и новите творби бяха добавени към предходните, които са част от непрекъснатата експозиция в централното предверие на университета. Ректорът на университета член кор. проф. д.т.н. Христо Белоев откри експозицията и благодари на студентите за това, че не престават да ни въодушевяват.

Той означи също, че потреблението на нетрадиционни материали за направа на разнообразни дизайнерски хрумвания е похвално, тъй като това подтиква творчеството и въображението на младежите от инженерните специалности.

Изложбата включва 5 творби на студентите Мартин Пеев и Християн Вълев, компетентност Транспортна техника и технологии и гл.ас. доктор Юлиян Димитров от катедра Машинознание, машинни детайли и инженерна графика.

Любомира Теодорова, от компетентност Промишлен дизайн е създател на 6-тата създаването в тазгодишната сбирка и я е нарекла " Рицар Хром ". Креативните създатели получиха грамоти от ректора член кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и документи за интензивно присъединяване от Федерацията на Научно-техническите съюзи, представлявана от проф. Росен Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР