В Русе пред журналисти еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово

...
В Русе пред журналисти еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово
Коментари Харесай

Европейската комисия организира студентски стажове за дигитални умения

В Русе пред публицисти еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел заяви за нов пилотен план на Европейската комисия. Програмата "Цифрова опция " дава опция за стажове до 2020 година за по четири-пет месеца на шест хиляди студенти от цяла Европа.

Целта е да се покаже, че блокчейните, изкуственият разсъдък, киберпространството и киберсигурността са области, които носят вероятности за реализация.

Мария Габриел напомни, че през днешния ден в цяла Европа единствено 44 на 100 от европейците имат съществени цифрови умения, а след 2020 година 90 на 100 от работните места ще изискват такива познания. Все повече ще приказваме за изкуствения разсъдък, който ще направи работните места разнообразни от сегашните, акцентира еврокомисарят.

Мария Габриел приказва и за самодейността "Европейска седмица на програмирането ", която се провежда всяка година през октомври. В последното издание са се присъединили 2,4 милиона души за две седмици. Целта е до 2020 година 50 на 100 от всички учебни заведения в Европа да са част от самодейността. Над 36 хиляди са към този момент участниците от България.

Еврокомисарят Мария Габриел е в Русе за присъединяване в обществен спор на тематика: "Цифровите технологии: благоприятни условия и провокации ". Участниците разискват смисъла на цифровите технологии в нашето съвремие и търсят отговори на своите въпроси, свързани с цифровия обединен пазар.

Мария Габриел се включи и в среща-дискусия "Младите европейци в цифровия свят " с възпитаници посланици на Европейския парламент от Английската гимназия "Гео Милев ". По-късно еврокомисарят ще посети Речно-информационен център Русе, където ще се запознае с активността и функционалностите на Центъра за наблюдаване на корабния трафик, хармонизиране на осведомителните услуги, мониторинг и снимане на положението на речното дъно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР