В Русе на 12 октомври ще се проведе заключителното за

...
В Русе на 12 октомври ще се проведе заключителното за
Коментари Харесай

Финалът на ДЗИ Вело 2019“ е на 12 октомври в Русе, участник на Олимпийски игри води при мъжете

В Русе на 12 октомври ще се организира заключителното за сезона съревнование от огромното колоездачно събитие " ДЗИ Вело 2019 ". Атрактивна е опцията за феновете на колоезденето в България сами да се включат в старт директно преди надпреварите при експертите. От 9 до 10 часа сутринта на 12 октомври всички фенове могат да се записват на място в Русе и по-късно да започват по трасето, на което ще мерят сили и експертите.

Движението на велосипедистите ще се реализира по бул. " Цар Освободител " в частта сред кръстовището с бул. " Съединение " и ул. " Богдан Войвода ". Двете кръстовища ще служат за обръщало, като кръстовището с бул. " Съединение " няма да бъде напълно затворено, за улеснение на придвижването на коли. За да се включите във велотура, само е належащо да се регистрирате на dzivelo.bg, като за всички непрофесионални участници е обезпечена безвъзмездна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.

Над 350 души взеха присъединяване в първите две надпревари от " ДЗИ Вело 2019 " - Купа Габрово и Купа Варна. Сред тях и над 100 деца.
 Снимка 446829
Надпреварата е по затворен маршрут - вид критериум. Участникът на Олимпийските игри в Атина Радослав Константинов (КК " Черноморец ", Бургас) завоюва конкуренцията за Купа Варна в категория " Елит " при мъжете и след второто си място за Купа Габрово излезе преди всичко във краткотрайното класиране преди финалното съревнование за Купа Русе. Втори в генералното класиране е Марио Сучев (КК " Драг " ), който финишира четвърти в Морската ни столица, само че бе победител в Габрово. Трети във краткотрайното класиране е Ясен Александров (КК " Варна " ), приключил на второ място на своя, варненска територия. В топ 4 е Мартин Папанов ( " Хемус ", Троян).

При юношите старша възраст Веселин Загоров ( " Сините Камъни " ) завоюва Купа Варна и излезе отпред във краткотрайното класиране пред спечелилия за Купа Габрово Любомир Илчев ( " Варна " ), Йордан Петров ( " Сините Камъни " ) и Петър Димитров ( " Несебър " ).
 Колоезденето превзема Варна на 5 октомври
Колоезденето превзема Варна на 5 октомври

Над 220 души участваха в Купа Габрово от „ ДЗИ Вело 2019 “

При юношите младша възраст първото място и във Варна, и в Габрово завоюва Габриел Грозев от КК " Верея " (Стара Загора), който се оформя като един от най-силните български състезатели за възрастта си. Той води и във краткотрайното класиране, само че борбата за призовите места е извънредно оспорвана, като трима състезатели - Александър Ангелов ( " Несебър " ), Даниел Тодоров ( " Драг " ) и Мартин Маринов ( " Янтра-Исполин " ), си разделят втората позиция, следвани компактно от Иван Бонев ( " Сините Камъни " ).

След Купа Габрово и Купа Варна (5 октомври) следва заключителното трето съревнование за годината - Купа Русе (12 октомври), след което ще се дефинират и първенците за огромната Купа " ДЗИ Вело 2019 ".

Събитията се провеждат по самодейност на ДЗИ със съдействието на Община Габрово, Община Варна и Община Русе, както и с поддръжката на Колоездачен клуб " Несебър ", Колоездачен клуб " Янтра-Исполин " и Колоездачен клуб " Варна ".
 Стотици колоездачи се включват в огромно събитие
Стотици колоездачи се включват в огромно събитие

Стартът ще бъде даден на 28 септември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР