В Румъния рязко се увеличиха смъртните случаи, причинени от коронавируса,

...
В Румъния рязко се увеличиха смъртните случаи, причинени от коронавируса,
Коментари Харесай

 Защо са много смъртните случаи в Румъния

В Румъния внезапно се усилиха смъртните случаи, породени от ковид, откакто десетки хиляди нейни жители се завърнаха от Италия и Испания и това я прави най-страдащата в Източна Европа, оповестява Блумбърг.

Смъртта доближи 69 румънци в последните 24 часа, а повече от 2100 души са инфектирани с COVID-19. Това е съвсем общият брой на смъртните случаи в Унгария, Полша и Чехия. Последните две страни, дружно с Румъния – бяха измежду първите страни след Италия, които постановиха строги ограничения за блокиране на публичния живот по-рано този месец.

Един дребен исторически град в северната част на страната, Сучава, е епицентърът, с съвсем половината от смъртните случаи, произхождащи от болница, където множеството лекари и медицински сестри са заболяли заболяването. Градът, прочут със своето културно завещание на ЮНЕСКО, е заключен от управляващите във вторник в опит да се ограничи болестта. Според тях обаче повече от 1000 евентуално позитивни случая към момента не са разпознати.

Украйна записва и първите случаи в западния си район, граничещ с Румъния. Властите подозират, че жена, която се е върнала от работа в Италия, е заразила най-малко 15 души в селото си. Украйна понастоящем записва 549 инфектирани и 13 смъртни случая.

Недостатъчното финансиране на борниците през годините в този момент класират Румъния измежду най-уязвимите от вируса.  Веднага след експлоадиране на епидемията, медицинският личен състав в някои дребни лечебни заведения към този момент подаде оставка, казвайки, че не желаят да поемат риска, тъй като не разполагат с уместно съоръжение за лекуване на инфектирани пациенти.

 a screenshot of a cell phone: Romania is worst hit by coronavirus in Europe`s east
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР