В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Бъди по-щастлив сега,

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Бъди по-щастлив сега,
Коментари Харесай

"Бъди по-щастлив сега" на Джейкъб Сейгър Уайнстийн

В рубриката " Четиво " Дневник разгласява фрагмент от " Бъди по-щастлив в този момент ", с създател Джейкъб Сейгър Уайнстийн, възложен от издателство " Сиела "

" Бъди по-щастлив в този момент " от Джейкъб Сейгър Уайнстийн предлага 100 лесни метода незабавно да подобрим настроението си. Нов справочник ни учи по какъв начин да се почувстваме по-щастливи

Американският публицист и сценарист напомня на читателите какъв брой са значими дребните привички по пътя към щастието. " Бъди по-щастлив в този момент " от американския публицист и сценарист Джейкъб Сейгър Уайнстийн предлага 100 лесни метода за възстановяване на настроението.

На помощ на всеки, който желае да построи потребни и здравословни привички за по-щастлив и спокоен живот, на пазара се появява извънредно позитивното издание " Бъди по-щастлив в този момент " от американския публицист и сценарист Джейкъб Сейгър Уайнстийн.

Носителят на премията на Гилдията на сценаристите в Америка и създател в The New Yorker и в хумористичното издание The Onion предлага на читателите 100 елементарни неща, които можем да създадем, с цел да предизвикаме позитивна смяна в живота си малко по малко.

Допълнен със занимателните илюстрации на художника Лорън Радли, които внасят великодушна доза прохлада, комизъм и позитивизъм, този на практика ориентиран справочник не съставлява прецизна стратегия за самопомощ, нито пък съдържа лист със наложителни стъпки.

Точно противоположното - още при започване на книгата Джейкъб Сейгър Уайнстийн предизвестява какъв брой неверно е да мислим за щастието като последна дестинация. Вместо да се насилваме да променяме живота си за една нощ, в наръчника си комикът ни подтиква да си слагаме доброжелателни към нас самите цели, които да следваме всеки ден и в никакъв случай непременно.

Базиран на научни обстоятелства и настоящи изследвания, " Бъди по-щастлив в този момент " обрисува четири съществени детайла - наречени от създателя " Щастливата четворка " - които да вплетем в всекидневието си: позитивни взаимоотношения, постоянни извършения, задоволително сън и осъзнатост.

Поднесени с възприятие за комизъм и самоирония, с разбираеми схеми и радостни илюстрации, стоте пътечки към щастието в изданието са разграничени на пет съществени групи:Стъпките в тази книга имат за цел да накарат читателите да се отърсят от отрицателните мисли в главата си, да вникнат в смисъла на щастието, да се изненадат и да се забавляват.

" Танцувайте повече, пейте от сърце, яжте повече зеленчуци, тренирайте, обръщайте внимание на обичаните си хора, бъдете по-толерантни, проявявайте повече състрадание към себе си " - това са единствено част от препоръките, с които комикът Джейкъб Сейгър Уайнстийн се заема да ни помогне да се почувстваме по-добре незабавно.

Полезна, занимателна и налична за читатели от всяка възраст, " Бъди по-щастлив в този момент " ни напомня, че щастието не зависи от това, което притежаваме, или от метода, по който изглеждаме. Щастието зависи от метода, по който мислим, и това, което вършим. А за какво да не стартираме да бъдем щастливи още в този момент?

Като четец на " Дневник " може да купите книгата със специфична отстъпка от най-малко 10% в. Кодът за нея е 10Dnevnik. Поръчайте книгата.
Ако в настояща промоция има по-висока отстъпка - тя важи за вашата покупка.

 Бъди по-щастлив сегаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
Откъс от " Бъди по-щастлив в този момент " на Джейкъб Сейгър Уайнстийн

Размърдайте си дупето

Чували сте го един милион пъти: физическите извършения са положителни за вас. Ако напомнянето за изгодите от упражненията се смята за упражнение, вие щяхте да сте олимпийски първенци.

Ето обаче някои неща, които може би не знаете:
• Дългосрочните извършения могат да пренастроят мозъка ви, с цел да имате повече налични допаминови рецептори, което ви прави безусловно по-способни да изпитвате наслада.
• Краткосрочните извършения могат да ви създадат по-щастливи даже да е напълно мъничко. Само 10 спомагателни минути дневно доста усъвършенстват възможностите ви да сте в положително въодушевление.
• Няма едно-единствено напълно упражнение, което би трябвало да вършиме - извършения за разпъване и балансиране, като йога, са също толкоз психически ефикасни, колкото спринт с оптимално натоварване.

За да бъде ясно, изпотяването има обилни физически изгоди и вашият персонален доктор евентуално има лично мнение за това какъв брой би трябвало да се натоварвате за оптималното здраве на тялото ви. Но като ваш персонален консултант по щастието, всичко, което ме интересува, е да извършите нещо.

СТЪПКА 1: Размърдайте се. Ако не знаете какво да извършите, вижте идната страница за някои благоприятни условия.

СТЪПКА 2: Продължавайте да се движите най-малко 10 минути.

СТЪПКА 3: Ако се забавлявате, не спирайте. Докато слушате тялото си и избягвате пострадванията, упражненията са едно изменящо мозъка лекарство, с което няма да предозирате.

Всичко по-долу се брои за упражнение
• Игра на криеница с децата или половинката си из двора
• Градинарство (вж страница 36)
• Вдигане на тежести
• Йога
• Разходка с кучето
• Разходка с котката
• Разходка до аптеката, с цел да купите пластир, откакто сте се пробвали да поставите нашийник на котката
• Разходка из гора (страница 39) или край брега (страница 37)
• Танцувайте, даже да изглеждате като цялостни идиоти
• Beat Saber, Just Dance или друга компютърна игра, която ви кара да размърдате освен палците си
• Слезте от метрото една спирка по-рано и извървете пеш останалата част от пътя
• Почистване с прахосмукачка (използването на робот не се брои)

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР