В РСМ още от октомври миналата година започна масово изпращане

...
В РСМ още от октомври миналата година започна масово изпращане
Коментари Харесай

Йордан Божилов: В РСМ от 560 бомбени заплахи февруари, през март са сведени до 9

" В РСМ още от октомври предходната година стартира всеобщо изпращане на имейли за бомбени закани до учебни заведения, до Централната банка и до детски градини. Февруари тази година е имало 560 закани. Бомбените закани за март са сведени съвсем до нула, имало е единствено 9. Всички са еднотипни и сходни, като това, което се случва и в нашата страна ", съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия Йордан Божилов, шеф на Софийския конгрес за сигурност.
 
По думите му в Република Северна Македония са изменени протоколите за деяние в такива обстановки, методите на основаване и потребление на служебни имейли, вършат се обходи на учебните заведения.
Не при всички закани се затварят учебните заведения. Работи се по разнообразни версии, една от които е хибридни закани, свързани с Русия, само че ще бъдат повдигнати обвинявания и на няколко македонци, които са свързани с една от политическите партии в РСМ ", добави Йордан Божилов.
Според него е значимо да се трансформират освен протоколите, би трябвало да има добра физическа сигурност, надзор на достъпа, обходи.
" Много мъчно се потвърждава кои са причинителите. В Северна Македония е открито, че сървърите, от които са изпратени имейлите, са ситуирани в Русия и Иран ", сподели още Йордан Божилов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР