В РСМ има институционално организирана омраза срещу България, протестите са

...
В РСМ има институционално организирана омраза срещу България, протестите са
Коментари Харесай

Любчо Нешков: В РСМ има институционално организирана омраза срещу България

В РСМ има институционално проведена ненавист против България, митингите са плод на присъединяване на две обединения. Най-много почитатели на ветото има в Македония. Това разяснява журналистът и основател на БГНЕС Любчо Нешков за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Те стачкуваха, че има несъгласие, а в този момент когато ветото падна, още веднъж са на улицата. Никой у нас не желае да вземе идентичността им, това служи единствено за прикритие на същинските проблеми. Не става дума за еднаквост и език. Имаме невъзпитано и на моменти примитивно отношение от страна на македонски политици, само че нашите не дават отговор по същия метод, а това е похвално ", показа той.

Според доцент Спас Ташев участниците в митингите в РСМ не са повече от 1000 души, тъй че не може да се приказва за повсеместност, а за партийни ядра. " Участват уволнени от настоящето държавно управление или борци за постове. Става дума за почистване на сметки и неодобрение към ръководещите в Скопие. В митингуващите има и водач на сръбската общественост в Македония. Пеят се сръбски партизански песни. Това демонстрира дългата ръка, която пречи на Скопие да поеме по европейския път "

По думите му предлагането на френското председателство ще бъде признато. " Трябва да бъде изяснено дали има модифицирано предложение. Европа ще окаже напън върху Скопие предлагането да бъде признато. Не мисля, че има сериозна проведена маса против приемането му ", акцентира доцент Ташев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР