В ромския квартал Надежда в Сливен 160 домакинства са поставени

...
В ромския квартал Надежда в Сливен 160 домакинства са поставени
Коментари Харесай

Отцепени улици и строги мерки в сливенския ромски квартал „Надежда“, 160 домакинства са под карантина

В ромския квартал " Надежда " в Сливен 160 семейства са сложени под карантина, оповестиха от полицията.

Полицейски екипи са връчили наставления за слагане под карантина на 480 души в квартала. Поради невъзможността да се изолират обособените случаи, се постанова карантинирането на цели фамилии, къщи и част от улици. Към момента под карантина са поставени 60 къщи и 160 семейства. Част от пет улици в квартала са отцепени и под непрекъснато наблюдаване.

Полицейски екипи и доброволци обхождат улиците и наблюдават за съблюдаване на карантината и противоепидемичните ограничения. Разяснителната акция е стартирала от началото на изключителното състояние, само че заради редица нарушавания и неспазване на подхванатите ограничения, полицейското наличие е увеличено.

Общо 35 локални деятели обхождат улиците пешком и с персоналните си коли, като приканват с мегафони на български и на майчин език да се съблюдават всички ограничения. Информират за заплахата от болестта, упорстват за съблюдаване на отдалеченост и обществена изолираност, прибират хората по домовете им, ревизират повода за излизане, основават ред пред магазините, където се позволяват единствено по двама, визитите до аптека и други търговски обекти отвън квартала се прави единствено от един или двама души.

Пропускателният режим през контролно-пропусквателен пункт на вход и излаз от квартал " Надежда " остава затегнат. Допуска се прекосяване единствено по неотложни аргументи - закупуване на медикаменти, посещаване при доктор, полагане на труд, закупуването на хранителни артикули.

Няма да се позволява безцелното придвижване и събирането на групи. Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР