В романа си 1984“ Джордж Оруел създава термина новоговор“, език,

...
В романа си 1984“ Джордж Оруел създава термина новоговор“, език,
Коментари Харесай

Джордан Питърсън е обречен да бъде жертва на будната култура

В романа си „ 1984 “ Джордж Оруел основава термина „ новоговор “, език, натрапен от Големия брат, с цел да понижи обсега на мисълта.

Това идеално разказва случилото се неотдавна в Канада с известния — и за някои противоречив — психолог Джордан Питърсън.

Питърсън, професор по логика на психиката в Университета на Торонто и създател на бестселъри, апелира решението на Колежа на психолозите в Онтарио, което му подрежда да премине „ коригиращо образование за обществени медии “ заради убежденията си.

Тези вярвания включват опълчването му на нервността с „ измененията на климата “ и насилственото потребление на родови местоимения и промяна на пола, наред с други „ събудени “ тематики.

Апелативен съд отхвърли петицията на Питърсън. Той твърди, че „ постмодернизмът и неомарксизмът “, дружно с други политически правилни индоктринации, подкопават „ вярната просвета “ и западната цивилизация.

Питърсън споделя, че неговият „ грех “ е „ туитване на отзиви, които колежът счита за „ несъответствуващи за психолог “.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР