В резултат на продължителна спецоперация на украинското разузнаване хеликоптер Ми-8

...
В резултат на продължителна спецоперация на украинското разузнаване хеликоптер Ми-8
Коментари Харесай

Украйна вербувала руски пилот заедно с хеликоптера му Ми-8

В резултат на продължителна спецоперация на украинското разузнаване хеликоптер Ми-8 на съветските въоръжени сили е кацнал в Харковска област , оповестяват от Главното разследващо ръководство на Украйна.

Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство, удостовери, че съветски хеликоптер в действителност е кацнал на украинското летище и работата с екипажа е в ход. Не разкри повече информация, обещавайки детайлности по-късно.

Според Главното разследващо ръководство на Украйна (ГУР), съветският аероплан е направил полет сред две авиобази и е превозвал елементи за съветски изтребители - Су-27, Су-30 СМ.

" Украинска истина ", базирайки се на източник, оповестява, че разузнаването по време на интервенцията, траяла повече от 6 месеца, е " примамило водача ". Семейството му е изведено авансово от Русия в Украйна . Заедно с водача на борда е имало двама членове на екипажа, които не са знаели къде в действителност лети хеликоптерът. Те са били убити, написа вестникът.

Руските управляващи не разясняват случая и не признават загубата на хеликоптера.

По-рано телеграм каналът Fighterbomber съобщи, че Ми-8 е влетял на територията на Украйна заради навигационна неточност.

Днес следобяд основният редактор на портала " Цензор.Нет " Юрий Бутусов заяви, че съветски боен хеликоптер Ми-8 е кацнал в една от военните бази на Въоръжените сили на Украйна. Негови източници в управлението на въоръжените сили на Украйна са удостоверили информацията на съветски блогъри, че съветски военен хеликоптер Ми-8 е летял до една от военновъздушните бази на украинските въоръжени сили, написа той на своя Фейсбук.

Отбелязва се, че хеликоптерът е изцяло недокоснат и може да бъде употребен за потребностите на въоръжените сили на Украйна след подробна инспекция и изследване на оборудването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР