В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не

...
В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не
Коментари Харесай

Десет души зад решетките след мача България - Англия

В резултат на подхванатата от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи организация, не са регистрирани напрежение и тежки произшествия по време на футболнатa среща от квалификациите за eвропейското състезание по футбол през 2020 сред националните тимове на България и Англия, оповестиха от пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите и гостите на София е в ход от 13 октомври. От полицията разкриха детайлности към случаите, свързани с дуела и оповестиха, че общо десетима души са задържани за изцепки, свързани с мача.

"Бяха обезпечени нужните сили и средства за застраховане на централната градска част и публичните места, както и територията на Националния стадион "Васил Левски ". Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на построените в региона на стадиона контролно-пропускателни пунктове. "

"Около 18 часа в региона на бул. "Витоша ", е зародила кавга сред двама непознати жители. Единият от тях е с прорезна рана, оказана му е здравна помощ. Другият е арестуван в полицията. За хулигански дейности в централната част на града са арестувани и други двама чужденци. "

"Общо 10 души, непознати и български жители, са арестувани преди футболната среща, като шестима от тях – за липса на документи за идентичност, трима – за хулигански прояви, и един - отказал да извърши полицейско предписание. Деветима почитатели в нетрезво положение, последователи и на двата тима, са били върнати от входовете на стадиона. "

"Ангажимент по защитата на реда на спортната среща имаха частни охранителни компании, столичните служители на реда бяха в подготвеност да се намесят при зародила нужда. Съгласно предварителния проект, след привършване на мача на територията на стадиона бяха забавени последователите на победилия тим до отдръпването на противниковите почитатели. "

"Всички гости напуснаха без произшествия. Към момента няма съществени нарушавания на публичния ред по улиците в региона и в посоките на евакуиране на почитателите на двата тима ", се споделя в известието, публикувано до медиите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР