В резолюция приета с 581 гласа за“ срещу 26 гласа

...
В резолюция приета с 581 гласа за“ срещу 26 гласа
Коментари Харесай

Евродепутатите поискаха оставката на малтийския премиер

В резолюция призната с 581 гласа „ за “ против 26 гласа „ срещу, и 83 „ въздържал се “ европейският парламент предизвестява, че до момента в който министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат продължава да заема този пост, съществува риск от компрометиране на следствия.
В текста се показват изказванията за корупция и пране на пари против малтийския министър-председател, и по-точно против началника на кабинета и против някогашния министър на туризма, други представители на държавното управление и частни компании и лица, свързани с тях, и се показва угриженост, че паралелните следствия „ не са напреднали или даже не са били стартирани “.
„ Развитията в Малта през последните години са довели до съществени и трайни закани за правилата на правовата страна, демокрацията и главните права “, декларира Екологичен потенциал, изтъквайки терзанието си по отношение на свободата на медиите, независимостта на полицията и правосъдната система, свободата на мирни събрания и разделянето на управляващите.
Евродепутатите приветстват неотдавнашните мнения на заместник-председателя на Комисията госпожа Йоурова, която декларира, че неналичието на правосъдни промени от страна на Малта би могло да бъде съображение за задействане на процедурата по член 7. Те повтарят апела за нужда от механизъм на Европейски Съюз за демокрацията, правилата на правовата страна и главните права за отбрана на полезностите на Европейски Съюз.
Парламентът също упорства за преустановяване на схемите за даване на поданство и право на престояване против вложения, защото те на процедура продават европейско поданство и съставляват опасност за битката с прането на пари, битката с трансграничната престъпност и за целостта на Шенгенското пространство.
В умозаключение, текстът приветства основаването на годишна Европейска премия „ Дафне Каруана Галиция “ за изключителни достижения в проверяваща публицистика. Необходимите разпореждания във връзка със основаването на премията би трябвало да бъдат финализирани допустимо най-скоро.
Вследствие на последните разкрития по отношение на убийството на следствия публицист Дафне Каруана Галиция през 2017 година и последвалата политическа неустойчивост в Малта, делегация от Европейския парламент посети страната на 3 и 4 декември, с цел да направи оценка на обстановката на място. Проектът на отчета от задачата ще бъде разискван в комисията по цивилен свободи в Екологичен потенциал през идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР