В Ретимно, на гръцкия остров Крит, започна процесът срещу млад

...
В Ретимно, на гръцкия остров Крит, започна процесът срещу млад
Коментари Харесай

Съдят земеделец, изнасилил и убил американска биоложка на остров Крит

В Ретимно, на гръцкия остров Крит, стартира процесът против млад земеделец, упрекнат в изнасилването и убийството на американка, чието тяло бе открито в зарязан бункер седмица след изгубването й на 8 юли 2019 година, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обвиняемият, към 30-годишният Янис Параскакис, татко на две деца, признал пред шефа на полицията на Крит ден след арестуването си, че е изнасилил и умъртвил дамата.

Той е упрекнат в обезчестяване, ликвидиране и нелегално владеене на огнестрелно оръжие.

Тялото на Сюзан Ийтън, 59-годишен академик експерт по молекулярна биология от Института Макс Планик, бе открито от спелеолози в зарязан бункер от Втората международна война близо до Ханя, на Крит.

Тя била в града за присъединяване в научна конференция и отишла без телефона си на джогинг в деня, в който се допуска, че е убита, разгласи полицията. За изгубването й съобщили приятелите й, които не я били виждали от 2 юли.

Обвиняемият я срещнал на селски път и на два пъти я връхлитал с автомобила си, след което я отвлякъл и откарал в багажника до изоставения бункер, където я изнасилил и умъртвил.

Жената е била омъжена за английски академик и има двама синове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР