В решението си главният съдия на , DY Chandrachud, каза,

...
В решението си главният съдия на , DY Chandrachud, каза,
Коментари Харесай

Върховният съд на Индия отхвърля призивите за легализиране на еднополовите бракове

В решението си основният арбитър на, DY Chandrachud, сподели, че „ съдът не може нито да заличи, нито да прочете думи в Специалния закон за брака, с цел да включи същото полови членове в обсега на закона от 1954 година ".

Зависи от Народното събрание и щатските законодателни органи да одобряват закони за брака, сподели съдът.

Но " странни хора ", той сподели, „ имат равни права и независимост да влязат в съюз “.

Делото беше отнесено до най-висшия съд в страната от 18 двойки и молители, търсещи правно признание на брачните права.

Те оспорват конституционността на наредбите на разнообразни брачни закони на съображение, че те са дискриминационни и отхвърлят равенството на жителите, главно право, залегнало в конституцията на Индия.

Индийски съд оправдава двама мъже, наказани за серийни убийства на Нитари през 2006 година

Вносителите на петицията цитират разпореждания от индийската конституция, Декларацията за човешките права на Организация на обединените нации, както и разнообразни интернационалните конвенции и закони признат в няколко други страни, даващи равни права на общността.

Религиозни групи, обществени организации и някои лица се причислиха към министрите в опълчване на делото.

Изображение: Поддръжници и членове на LGBTQ+ общността реагират на Върховния съд присъда. Снимка: AP

Бракът е за „ биологичен мъж “ и „ биологична жена “

В причините си дясното държавно управление на премиера Нарендра Моди гневно се опълчи на въпроса за равенството, както го прави не е в сходство с индийската идея за брака и сподели, че единствено Народното събрание може да основава нови закони.

Правителството твърди, че бракът е извънредно разнородна институция сред „ биологичен мъж “ и „ биологична жена “.

Създаването или признаването на нова обществена институция като цяло, съгласно него, „ не може да се твърди като въпрос на право или избор, още по-малко като главно право “.

Еднополовите бракове са „ елитарна, градска идея “, се твърди в него, като се прибавя, че правосъдното пренаписване на цялостен клон от закона зависи от Народното събрание.

Съдът сподели, че е подготвен да обмисли даването на избрани права на двойки от един и същи пол, без правно признание на брака.

Въпреки че хомосексуалността беше декриминализирана през 2018 година, общността на LGBTQ+ към момента не е получила фамилни права.

Докато унищожава колониалното епоха закон, в решението се споделя, че „ историята дължеше опрощение на ЛГБТК+ хората и техните фамилии за позора и остракизма, на които са били изправени “. половите бракове биха били идната разумна стъпка, защото съдът акцентира, че всеки има право да избира колегата си.

Легализирането на еднополовите бракове също би осигурило отбрана и насърчи обществената толерантност на общественост, която е била подложена на дискриминация от десетилетия.

Изображение: Членове на ЛГБТК+ общността в Мумбай, гледащи решението на Върховния съд

Въпросът за брака е комплициран, защото има към 35 свързани закона, които са взаимосвързани с брака – правото да осиновяваш или да имаш деца от сурогатно майчинство или асистирана репродуктивна технология, права на завещание, бракоразвод, прехрана, данъчни облекчения, пенсии на вдовица и въпроси, които се разгръщат в религиозните персонални закони.

Древните индуистки текстове и индийската митология имат доста случаи на трети пол и мъже, превръщащи се в дами.

По време на колониалното си ръководство над Индия, Англия одобри закони през 1860 година, които криминализираха еднополовите сношения и лимитираха брака до хетеросексуални двойки.

Тези закони продължиха да работят даже след Индия получиха самостоятелност през 1947 година

Англия и Уелс легализираха еднополовите сношения през 1967 година и еднополовите бракове през 2013 година, две години преди Съединени американски щати да последват образеца им.

Прочетете повече в Sky News:

Борбата за правата на LGBTQ+ набра скорост в края на 20-ти век, когато деятелите се заеха с идеята за дискриминирането и насилието, пред които е изправена общността.

Въпреки опълчването на религиозни и десни групи, общността се бори за правата си.

В Индия няма прецизен брой на ЛГБТК+ общността, само че деятелите оспорват оценката на държавното управление за 2,5 милиона. < /p>

Те настояват, че може да има до 140 милиона, въз основа на универсалното световно пресмятане, че най-малко 10% от всяко население попада в тази група.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР