В Регионалното управление по образование (РУО) в Стара Загора е

...
В Регионалното управление по образование (РУО) в Стара Загора е
Коментари Харесай

Ало, учителите?! Заснеха осмокласник, малтретирал свой съученик по време на учебен час

В Регионалното ръководство по обучение (РУО) в Стара Загора е получен сигнал по отношение на случай сред деца в Професионалната гимназия по селско стопанство „ Гео Милев “ в Мъглиж. Това заяви началникът на РУО в Стара Загора Милена Йолдова-Стоянова. Тя посочи, че е осъществена инспекция и са подхванати всички следващи дейности. „ От страна на учебното управление всичко, каквото се чака, е направено “, сподели началникът на РУО.
Инцидентът, при който възпитаник от осми клас е малтретирал собствен съученик, е станал на 5 март т.г. Случаят е бил сниман и пуснат в обществените мрежи.
„ Самият случай се е случил по време на образователен час, на учениците са им сложени неизвинени отсъствия, защото не са участвали в час, а са били отвън постройката на учебното заведение “, сподели тя. И добави, че „ случаят е противен “, само че незабавно след него е призован координационен механизъм, който работи в учебното заведение и са подхванати ограничения, извършени са и диалози с родителите. РУО предприе дейности и двама психолози към този момент разговаряха с учениците. Те очевидно не осъзнават тъкмо какво се е случило. „ Според експертите обстановката в образователното заведение е спокойна. Пострадалото дете е на учебно заведение и даже са декларирали, че са другари “, сподели Йолдова-Стоянова.
Очаква се на следващия ден да има съвещание на педагогичен съвет, с цел да бъдат наложени санкции на причинителите, написа ДарикНюз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР